Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) verlengt voor vijf jaar de samenwerking met Ricoh Nederland. De samenwerking omvat de inrichting, levering en het onderhoud van alle printoplossingen binnen het LUMC. Na de implementatie is het printerpark van het medisch centrum vervangen en volledig geoptimaliseerd.

Het LUMC maakt al ruim zeven jaar gebruik van de oplossingen van Ricoh. Het bedrijf won onlangs de aanbestedingsprocedure voor vervanging van het gehele printerpark. Waren voorheen ook nog kleine printers van andere merken binnen het LUMC in gebruik, met het nieuwe contract levert Ricoh voortaan bijna alle printapparatuur.

Door alles bij één leverancier onder te brengen wil het LUMC niet alleen het gebruikersgemak optimaliseren en processen beter op elkaar afstemmen, maar ook kosten besparen.

Ricoh biedt een geïntegreerde Managed Print Service oplossing, follow me printing en slimmer scannen. Ricoh biedt daarnaast Application Management, wat LUMC continu pro-actief beheer op de centrale software oplevert. Met on-site support door meerdere Ricoh engineers, wordt de dienstverlening daarnaast 24/7 ondersteund. De oplossing van Ricoh koppelt de scanprocessen tevens met het Ziekenhuis Informatie Systeem (ZIS-EPD) van Chipsoft. Hiermee zijn patiëntgegevens meteen digitaal geïntegreerd beschikbaar.

De zorgsector verandert, waardoor de behoefte aan optimalisatie en digitalisering van processen toeneemt om uiteindelijk de individuele aandacht voor de patiënt te vergroten en de kwaliteit van zorg te verhogen. Ricoh is trots op de samenwerking met het LUMC, dat als universitair ziekenhuis een voorbeeld- én voortrekkersrol vervult. Ricoh is bovendien betrokken bij de ontwikkeling van innovatieprojecten binnen het LUMC. Zo is een deel van de gerealiseerde besparing in afdrukkosten omgezet naar een innovatiebudget. Dit budget zal worden toegepast om toekomstige procesoptimalisering in afdrukprocessen te bekostigen, bijvoorbeeld het toepassen van nieuwe scanpaden.

Remco Jansen, IT-manager Gebruiksondersteuning LUMC: “Ricoh levert met haar totaalconcept en state-of-the-art afdrukpark een goede bijdrage aan onze bedrijfsdoelstellingen op IT-gebied, zoals hogere gebruikerstevredenheid en aan onze doelstellingen op het vlak van maatschappelijk verantwoord ondernemen.”

Pieter Rahusen, Senior Marketing & Development Manager Healthcare bij Ricoh Nederland: “Uit ervaring weten we dat een universitair centrum als het LUMC zich terdege bewust is van het belang van de nieuwste technologie en infrastructuur. Technologie is de belangrijkste drijfveer voor interne veranderingen die moeten leiden tot kwaliteitsverhoging, klanttevredenheid en meer efficiëntie in de zorg. We zijn trots om te mogen samenwerken met het LUMC op het gebied van print en infrastructuur.”

Rate this post

Print Friendly