Konica Minolta heeft de Good Design Award 2015 toegekend gekregen door het Japan Institute of Design promotion (JDP) voor zijn A3 monochrome multifunctional devices (MFP) bizhub 367/287/227 en zijn mobiele applicatie-bizhub Remote Access. Konica Minolta krijgt veel erkenning voor zijn hardware en software; beiden vallen op door hun evenwichtige design.

Bij de bizhub 367/287/227 wijst de jury op de symbolische witte plaat aan de voorzijde van de MFPs, die sterk contrasteert met zijn zwarte body. Omdat hier de user contact points zijn geconcentreerd, herkennen gebruikers het intuïtief als een ‘operation and control’-component. Het slimme design biedt een verbeterde gebruikerservaring, een hogere productiviteit en een verbeterde begeleiding van de gebruiker. Tekst- en multi-touch-iconen op het touchscreen-panel van het monochrome A3 MFP-panel zijn op een juiste wijze vergroot, met behoud van zichtbaarheid en bedieningsgemak: ze zijn voor gebruikers eenvoudig te begrijpen en de diverse functies zijn eenvoudig te bedienen. Bovendien bereiken de MFP’s de topklasse 0,5 W stroomverbruik-ratio tijdens de slaapstand. Ook kunnen gebruikers voldoen aan milieu-eisen door te kijken naar het stroomverbruik en eco-level, die worden weergegeven op het panel.

De bizhub Remote Access maakt het mogelijk om gebruik te maken van de bizhub device van Android- en iOS-smartphones en tablets. Gebaseerd op de BYOD-benadering, laat hij het MFP-panel screen op het mobiele device zien en maakt het de bediening op afstand mogelijk vanuit bijna overal in het kantoor. Dit biedt maximale flexibiliteit en gemak voor de kantoormedewerkers. Het is ook een volgende stap naar MFP-toegankelijkheid voor kantoormedewerkers met mobiliteitsproblemen. Uitgerust met een smartphone of tablet, hebben ze ook toegang tot de MFP-functies op een handigere en comfortabele manier.

De jury geeft al met al als commentaar dat de toegankelijkheid en het dagelijks op afstand werken vanaf mobiele devices uitermate goed mogelijk wordt gemaakt door de bizhub Remote Access. Additionele features zoals een makkelijk vast te pakken greep van een papiercassette, bijpassend kleurontwerp, waaronder screen display, en comfortabele multi-touch operations zijn zorgvuldig ontworpen voor elk type kantoormedewerker. Hardware en software vallen beiden op door hun evenwichtige design.

Rate this post

Print Friendly