OpenText is opnieuw als leider gepositioneerd in Gartner’s Magic Quadrant voor Enterprise Content Management (ECM). Het rapport evalueert jaarlijks twintig ECM-leveranciers en beoordeelt deze op de aspecten ‘Ability to Execute’ en ‘Completeness of Vision’.

“Leiders hebben de hoogst gecombineerde score en zijn met een duidelijke visie goed voorbereid op de toekomst”, aldus het Gartner rapport. “In het kader van ECM heeft OpenText sterke channel partners, een goede regionale vertegenwoordiging, consistente financiële prestaties, brede ondersteuning van platformen en een goede klantenondersteuning. Bovendien zijn leiders erg sterk in één of meerdere technologieën en verticale markten.”

In het rapport geeft Gartner aan dat de ECM-markt momenteel een sterke verandering doormaakt. Van grote enterprise suites verschuift de focus naar bedrijfsoplossingen die bedoeld zijn om toegevoegde waarde te leveren in specifieke situaties. De belangrijkste specifieke situaties zijn volgens Gartner: Transactional content management, Records management and compliance en Digital workplace scenario’s. Consumerization zorgt ervoor dat bedrijven af moeten stappen van hun traditionele managementstrategieën en dat er een open en agile aanpak van content management nodig is.

“Content management bevindt zich in het hart van de transformatie naar digitalisering, een reis die wereldwijd veel organisaties maken”, zegt Adam Howatson, Chief Marketing Officer bij OpenText. “Met content management als centraal onderdeel van de bedrijfsstrategie kunnen organisaties hun processen vereenvoudigen, interacties – zowel intern als extern – digitaliseren en hun tempo richting succes versnellen.”

Download hier een gratis kopie van het rapport

Rate this post

Print Friendly