Vanaf nu kan 20/20 Xspend behalve op kopniveau ook op regelniveau facturen automatisch herkennen. Binnen 20/20 Xspend wordt factuurherkenning als een service aangeboden. Hierdoor hebben gebruikers geen omkijken naar het inrichten en onderhouden van losstaande OCR software. Tot vandaag werd deze service enkel op kopregel herkenning aangeboden, vanaf nu dus ook regelherkenning.

Regelherkenning; what’s new?

“In 20/20 Xspend is factuurherkenning een dienst. Dus dat is gewoon: factuur inscannen en wij zorgen ervoor dat je optimale herkenning hebt als klant. Voorheen deden we dat nog alleen op kopregelniveau, denk aan de factuurdatum, factuurnummer, (btw-)bedragen en leveranciersgegevens. Door de inzet van DizzyPRO van Newviews kunnen we dat vanaf nu ook op regelniveau aanbieden.”
Aldus Jerker Vulperhorst, marketing- en salesmanager bij 20/20 vision Software, het bedrijf achter 20/20 Xspend.

Volgens Vulperhorst was het voorheen nog nodig om een stuk software te kopen als je regelherkenning wilde. Deze software moest de gebruiker dan ook zelf onderhouden en inleren na livegang. Nu is regelherkenning standaard mogelijk in de factuurherkenningsdienst OCR-as-a-Service van 20/20 Xspend. OCR staat voor Optical Character Recognition, een techniek om cijfers en letters te herkennen van bijvoorbeeld een PDF.

Waarom OCR-as-a-Service?

“We zagen in de praktijk dat het voor gebruikers vaak lastig is om de OCR software goed in te leren en te onderhouden na livegang. Bij een implementatie van een zulke losse OCR software zorgen wij ervoor dat de belangrijkste leveranciers zijn ingeleerd. Daarna leiden we mensen op zodat die zelf in staat zijn om de software verder in te leren. In de praktijk werkt dit echter vaak anders. We zien dat men het niet vaak genoeg doet en dat de benodigde kennis wegzakt, met als gevolg dalende herkenningspercentages.”

Om die reden biedt 20/20 Xspend dus de mogelijkheid door factuurherkenning als een dienst aan te bieden, met nu als toevoeging volledige regelherkenning.

Binnen de services worden de gegevens van een factuur de eerste drie keer handmatig gecontroleerd. Dan duurt het maximaal een dag voordat de gegevens herkend worden, maar na drie keer loopt de factuur automatisch en is de herkenning binnen enkele minuten al gedaan.

Optimale herkenning
Vulperhorst: “Op die manier hoef je alleen de factuur in te scannen en hoef je je niet meer druk te maken over wat er allemaal moet gebeuren om de gegevens af te lezen. Je hebt geen training meer nodig en geen omkijken meer naar de software. In plaats daarvan betaal je een prijs per transactie. De prijs per transactie verschilt. Voor kleine organisaties tot is dat zo’n 40 cent per factuur, voor grote organisaties is dat zo’n 25 cent per factuur ”.

Kernactiviteit
“Met de keuze voor de DizzyPRO oplossing van Newviews maakt 20/20 vision Software capaciteit vrij om zich te concentreren op haar kernactiviteit: het automatiseren van het purchase-to-pay proces.”, aldus Tim Paymans, directeur van Newviews. “Daarnaast heeft 2020 Xspend met DizzyPRO –naast een snelle integratie– de beschikking over zeer snelle zelflerende documentherkenning.”

Rate this post

Print Friendly