Callas software, marktleider in oplossingen voor geautomatiseerde pdf-kwaliteitscontrole en -archivering, brengt vandaag versie 8.1 uit van zijn pdfToolbox productlijn. pdfToolbox 8.1 beschikt nu over softproofing voor multikanaalkleur en introduceert ‘bibliotheken’ voor een betere organisatie van profielen.

PDF/X-5n softproofing

Callas artikel

Nieuw in pdfToolbox 8 was de ondersteuning voor de aanmaak van PDF/X-5n-bestanden, een ISO-norm voor gegevensuitwisseling in multikanaalkleurruimten tijdens het prepressproces. Nu kan pdfToolbox ook PDF/X-5n softproofing uitvoeren.

Via softproofing van PDF/X-5n-bestanden is een kleurnauwkeurige weergave mogelijk van documenten die multikanaals ICC-profielen gebruiken. Multikanaalkleur wordt steeds belangrijker omdat steeds meer printers meer dan vier kleuren op hun digitale persen gebruiken. Een ander gebied waarbij ze veel worden gebruikt, is verpakking. Met de nieuwe mogelijkheden voor softproofing kunnen gebruikers kleur beheersen in verschillende omgevingen, wat tot dusver alleen mogelijk was met uiterst gespecialiseerde producten.

De nieuwe functie is beschikbaar in de stand-alone versie van pdfToolbox 8.1 Desktop en in pdfToolbox 8.1 CLI, Server en SDK waarmee softproof-beelden kunnen worden aangemaakt.

pdfToolbox-bibliotheken

Callas artikel2

Als aanpasbare preflight- of correctieprofielen worden aangemaakt, kan pdfToolbox 8.1 je het leven veel gemakkelijker maken met pdfToolbox-bibliotheken. In pdfToolbox 8.1 kunnen verschillende profielbibliotheken worden beheerd; elke bibliotheek kan een andere reeks profielen bevatten, evenals controles, fixups en alle andere ondersteunende instellingen (zoals HTML-sjablonen, instellingen voor kleurconversie enz.). Bibliotheken kunnen worden geïmporteerd en geëxporteerd om tussen gebruikers te delen en het is eenvoudig om in pdfToolbox tussen bibliotheken te schakelen om snel aan verschillende projecten te werken.

Rate this post

Print Friendly