Konica Minolta gaat een samenwerking aan met het Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam. Als ‘Vriend van het Huis’ voeren medewerkers van Konica Minolta verschillende sponsoractiviteiten uit. Mede dankzij deze hulp hebben ouders de mogelijkheid om dicht bij hun zieke kind te zijn.

Het Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam ontvangt geen overheidssteun en is volledig afhankelijk van donaties, sponsorbijdragen en acties. Hulp vanuit het bedrijfsleven is daarom zeer waardevol. Vanuit de MVO-gedachte vindt Konica Minolta het belangrijk om niet alleen financiële steun te bieden, maar ook medewerkers actief te betrekken. Daarom heeft de organisatie zich aangesloten als ‘Vriend van het Huis’ en dragen de medewerkers van Konica Minolta samen hun steentje bij.

De samenwerking houdt in dat de medewerkers van Konica Minolta gedurende drie jaar activiteiten uitvoeren voor het Huis. Deze sponsoractiviteiten lopen uiteen van tuinieren en schoonmaken tot koken voor de gezinnen die in het Huis verblijven.

Xavier Biermez, President Konica Minolta Business Solutions Nederland BV: “Wij vinden het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de samenleving. De visie van het Ronald McDonald Huis raakt ons. Naast het bieden van financiële steun, willen ook echt iets doen in de directe werkomgeving. Ik ben ontzettend trots op onze collega’s die de mouwen opstropen en aan het werk gaan om deze gezinnen te steunen in moeilijke tijden.”

“Als een kind in het ziekenhuis moet verblijven hebben ouders en kinderen elkaar het hardst nodig. Kleine dingen, zoals een nachtzoen, een knuffel of een verhaaltje voor het slapen gaan zijn dan van onschatbare waarde. Het Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam maakt dit mogelijk. Deze instelling, een thuis ver van huis voor ouders, broertjes en zusjes van een kind dat in het naastgelegen Emma Kinderziekenhuis verblijft, kan alleen blijven bestaan dankzij de inzet van vrijwilligers en donaties van particulieren en bedrijven. We zijn daarom ontzettend blij dat de medewerkers van Konica Minolta ons te hulp schieten als Vriend van het Huis”, aldus Karin Alberts, Assistent Manager bij Ronald McDonald Huis AMC Amsterdam.

Rate this post

Print Friendly