Monochrome multifunctionals zijn vaak te vinden op werkplekken waar printen in kleur niet noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan overheidsgebouwen, scholen, ingenieursbureaus, architectenkantoren, verzekeringsmaatschappijen, banken en bibliotheken. Gebruikers in al deze omgevingen hebben systemen nodig met intuïtief gebruiksgemak. Ook wordt mobiliteit in kantooromgevingen steeds vaker een must-have voor multifunctionele printers. DEVELOP’s nieuwe serie van zwart-wit multifunctionals, de ineo 227/287, voldoet aan al deze eisen.

“De belangrijkste nieuwe toepassing van deze monochrome modellen is het eenvoudige mobiele gebruiksgemak”, zegt Robin Schieveen, Product Manager en verantwoordelijk voor de ineo 227/287. “Mobiel werken wordt steeds gebruikelijker in moderne kantooromgevingen. Medewerkers willen niet langer printen en scannen via een computer, omdat dit vaak voor ongemak en frustraties zorgt. Ze willen de mogelijkheid hebben om direct vanuit hun tablet of smartphone te kunnen printen of scannen en deze ineo systemen maken dat mogelijk.” De belangrijkste functies zijn Bluetooth low energy (LE) en Near Field Communication (NFC) toepassingen. Dit maakt het mogelijk om rechtstreeks vanuit iOS en Android tablets en smartphones te printen en te scannen.

Bedieningspaneel op maat
Het bedieningspaneel kan worden aangepast aan de individuele voorkeuren van de gebruiker. Dit is met name handig in omgevingen waar meerdere mensen gebruikmaken van het systeem, zoals werkgroepen, teams en afdelingen. Omdat gebruikers kunnen aangeven welke toepassingen en functies ze het meest gebruiken en hier het paneel op kunnen aanpassen, kunnen print-, kopieer- en scanopdrachten veel sneller worden uitgevoerd dan met een gebruikersinterface die niet is aanpast. Bovendien kan het volledige paneel worden aangepast aan individuele eisen door bijvoorbeeld een bedrijfsboodschap, logo of ondersteunende informatie voor de gebruiker toe te voegen.

Intuïtief gebruiksgemak
Als gebruikers van smartphones of tablets het bedieningspaneel van de nieuwe ineo-systemen zien, zal er een gevoel van herkenning ontstaan. De intuïtieve bediening van de systemen is gebaseerd op het multi-touch bedieningsconcept waar gebruikers van tablets en smartphones bekend mee zijn. Drag & drop-functies, swipe mogelijkheden en submenu pop-ups zijn enkele voorbeelden van toepassingen die zorgen voor het intuïtieve gebruiksgemak. Het bedieningspaneel in de stijl van een smartphone biedt met name gemak in bibliotheken, scholen en universiteiten waar incidentele gebruikers het paneel van een multifunctionele printer moeten gebruiken.

Spaarzaam en milieuvriendelijk
DEVELOP’s zwart-wit multifunctionals hebben een aantal milieuvriendelijke eigenschappen. De energiebesparende functies bestaan onder andere uit energie-efficiënte LED-lampen voor de scanner, wake-up-for-scan-only technologie die ervoor zorgt dat het systeem niet opwarmt als het niet nodig is en een dynamische eco-timer die het gebruik van het apparaat analyseert en de instellingen hier vervolgens op aanpast. Het lage energieverbruik en de lage operationele kosten van deze ineo-systemen zijn beloond met eco-certificaten zoals Blue Angel en ENERGY STAR. De milieuvriendelijke eigenschappen minimaliseren de kosten van het draaiend houden van de systemen. Daarnaast is het goed voor de CO2-voetafdruk van de eigenaar.

Rate this post

Print Friendly