Ricoh lanceert een nieuwe inline SquareBack™ bookletmaker in samenwerking met Watkiss. De Watkiss PowerSquare 224 is geschikt voor integratie met de losblad productiesystemen van de Ricoh Pro™ C9100-, C7100X- en 8100-series.

De Watkiss PowerSquare 224 kan zowel offline, near line als inline ingebonden boeken produceren tot 224 pagina’s dik met een rechte rug. Deze high-end oplossing is een snel en kostenefficiënt alternatief voor garenloos binden vanwege de hoge kwaliteit en de maximale boekdikte. Het produceren van aflopende afdrukken is mogelijk, doordat het systeem wordt geleverd met een trimmer met twee snijmessen. Ook wordt er een hoogvolume stacker meegeleverd waardoor het systeem lange tijd kan draaien zonder de boeken uit te hoeven laden.

“In deze competitieve markt moeten onze klanten zich onderscheiden. Print is slechts een onderdeel van een compleet afgewerkt product. Een efficiënte nabewerking is dus van groot belang voor het stroomlijnen en optimaliseren van het productieproces. Dankzij de Watkiss PowerSquare 224 kunnen grafimediabedrijven hun klanten sneller bedienen”, zegt Jean Paul Schriek, Senior Product Marketeer Production Printing bij Ricoh Nederland.

“Een groot voordeel van de Watkiss Powersquare is de duty cycle. Het kan een gemiddelde van meer dan 50.000 boeken per maand behalen en heeft een piekvolume van 150.000 boeken per maand. Dit heeft een grote impact op productiviteit. Betrouwbaarheid, duurzaamheid, kwaliteit, eenvoudige installatie en gebruiksgemak zijn ook belangrijke factoren.”

De maximale boekdikte van 10,4 millimeter is twee keer dikker dan die van conventionele bookletmakers. Dit maakt de PowerSquare geschikt voor boeken met veel pagina’s of met dik papier.

Het systeem is compact en eenvoudig te gebruiken met afdrukparameters (papierformaat, dikte en aantal hechtingen) die door middel van een touchscreen kunnen worden ingevoerd. De PowerSquare stelt de hechtpositie, de steeklengte, de benodigde rugbreedte en de bijsnijdafmetingen automatisch in. Specificaties van opdrachten kunnen snel worden opgeslagen en opgehaald voor een efficiënte bediening tijdens het herdrukken van opdrachten.

Schriek concludeert: “De PowerSquare is een belangrijke toevoeging aan de reeks nabewerkingsopties die Ricoh biedt. De PowerSquare 224 biedt een oplossing voor klanten die in hoge oplages boeken produceren en hoge eisen stellen aan de afwerking en diktes van de boeken. Hiermee hebben ze de mogelijkheid om bestaande klanten breder te bedienen en nieuwe markten aan te boren.“

Vanaf oktober 2015 is de Watkiss PowerSquare beschikbaar voor de digitale losblad kleuren productiesystemen van de Pro C9100– en Pro C7100X-series en vanaf begin 2016 voor de digitale zwart-wit productiesystemen uit de Pro 8100-serie.

Rate this post

Print Friendly