Basware heeft de resultaten bekendgemaakt van het onderzoek ‘The Total Economic Impact of Basware’s Integrated Purchase-to-Pay (P2P) Software Solution (September 2015). Het onderzoek dat in opdracht van Basware is uitgevoerd, bestudeert de potentiële Return On Investment (ROI) die organisaties kunnen realiseren wanneer zij van een geïntegreerde P2P-oplossing gebruikmaken. Het onderzoek stelt vast dat Basware een risicoaangepaste ROI van 277% met een terugverdientermijn van vijftien maanden en €3,2 miljoen in net present value (NPV) realiseert voor bedrijven die van een P2P-oplossing gebruikmaakte in een periode van drie jaar.

Een onderzoek dat in opdracht van Basware is uitgevoerd door Forrester Consulting onthult dat organisaties, waar nauwe banden zijn tussen de afdeling Inkoop en de Crediteurenadministratie (CA), aanzienlijke besparingen genereren en het uitgavenmanagement optimaliseren. Bovendien zou de opzet van Inkoop en CA gestructureerd dienen te zijn om zo verzekerd te zijn van een goedlopende automatisering. Dit zal leiden tot verbeterde compliance voor beide afdelingen.

De voornaamste voordelen in het onderzoek waarin is geanalyseerd hoe bestaande Basware-klanten de voordelen van P2P-oplossingen kunnen plukken:

– de hogere productiviteit van de Crediteurenadministratie levert €560.000 op; met de introductie van de Basware P2P-oplossing kan een organisatie het aantal e-invoices van 30 procent laten uitgroeien tot 80 procent in het derde jaar.

Rate this post

Print Friendly