HP kondigt vandaag aan dat ADC Reproservice B.V. als eerste bèta-klant de HP PageWide XL 5000 Multifunctionele Printer (MFP) gebruikt om in-house groot formaat-afdrukken te maken. Met de printer verbetert de organisatie tevens zijn productiviteit en workflow.

De HP PageWide XL 5000 MFP print snel en efficiënt in kleur en zwart-wit. Hiermee bespaart de gebruiker tot wel 30 procent op zijn of haar productiekosten.(1) De MFP biedt kleine en middelgrote reprobedrijven en central reprographic departments (CRDs) mid-volume technische documentproductie bij snelheden tot 14 D/A1-size prints per minuut. De printer werd in april aangekondigd en maakt onderdeel uit van het HP PageWide XL Printer portfolio.

‘’Voordat de HP PageWide XL 5000 MFP was geïnstalleerd, outsourceten wij 40 procent van ons werk, omdat de omzet van high-volume en grootformaat kleurenprints niet toereikend was’’, zegt Edwin Junggeburth, productiedirecteur bij ADC Reproservice B.V. ‘’Door het gebruik van de HP PageWide XL 5000 MFP zitten wij qua productiecapaciteit weer op het goede spoor. Het werk wordt niet langer uitbesteed en hierdoor zijn wij onze klanten sneller van dienst.’’

Kostenbesparing door snelheid, productiviteit en eenvoud
Met de HP PageWide XL 5000 MFP, produceert ADC Reproservice technische documenten in kleur en monochroom. Maar ook gedetailleerde infrastructuurtekeningen van overheidsprojecten en GIS-kaarten worden razendsnel uitgeprint. De eerste pagina wordt al in 30 seconden afgedrukt.

‘’Reprografische bedrijven en CRDs hebben snelle en betrouwbare printtechnologie nodig om te voldoen aan de behoeften van hun klanten’’, zegt Ramon Pastor, vicepresident and general manager, Large Format Printing Business HP. ‘De HP PageWide XL 5000 MFP voldoet ruimschoots aan deze eisen. Door lage kosten en de razendsnelle afdrukken van hoge kwaliteit wordt zelfs LED-technologie overtroffen.(2)

Met de HP PageWide XL 5000 MFP kan ADC Reproservice monochrome of gemixte kleuren-sets produceren in de helft van de tijd.(3) Hiermee bespaart het bedrijf 15-20 werkuren in de eerste week van de productie.

Onze klanten vragen GIS-kaarten en andere technische documenten aan in kleur en zwart-wit. Voorheen maakten wij deze afdrukken op verschillende apparaten. Hierdoor moesten wij de documenten vaak handmatig sorteren. Deze handeling bracht extra kosten met zich mee”, aldus Junggeburth. “Met de HP PageWide 5000 MFP wordt onze productie sneller en goedkoper omdat wij nu één apparaat gebruiken. Ook hopen wij dat we onze huidige LED-apparatuur kunnen ontmantelen, zodat er ruimte ontstaat en onze servicekosten dalen.

De MFP heeft ook de workflow vereenvoudigd en biedt de mogelijkheid om qua afmeting tot vier verschillende maten media-rollen in te laden. Op deze manier kan het apparaat automatisch switchen en per klus de juiste rol selecteren. De HP PageWide XL 5000 MFP print tegen dezelfde of lagere kosten dan vergelijkbare LED-printers(4) en de printer verbruikt tot wel vijf keer minder energie.(5)

ADC Repro Service verkent nieuwe groeimogelijkheden met het apparaat, zoals point-of-sale-toepassingen, roll-up banners en posters op grootformaat media tot 40 inch breed. HP PageWide XL Pigment Inks bieden verbeterde printkwaliteit afgestemd op nieuwe applicaties, levering van haarscherpe lijnen, fijne details en vloeiende grijswaarden die superieur zijn aan LED prints(2). Bovendien worden donkere zwarttinten, levendige kleuren en vocht- en vervagingsweerstand geleverd, zelfs op ongecoat bondpapier op hoge snelheden.(6)

De HP PageWide XL 5000 Printers serie is naar verwachting vanaf november 2015 beschikbaar in geselecteerde landen.(7)

Investeringsoplossingen voor HP PageWide XL portfolio
Het HP PageWide XL portfolio biedt klanten toegang tot innovatieve printtechnologie en wanneer het bedrijf groeit, een nieuwe reeks aan investeringsoplossingen met drie opties:

– uitstel van betaling voor maximaal 60 dagen;

– verminderde betalingen voor de eerste zes maanden in lijn met de productie en de productiviteit; of

– step-up-betalingen in de eerste 12 maanden met een looptijd van 60 maanden.

Deze aanbiedingen zijn beschikbaar voor alle HP Pagewide XL producten.

Rate this post

Print Friendly