Konica Minolta presenteert tijdens Labelexpo 2015 zijn eerste volledig digitale systeem voor het bedrukken van etiketten. Hiermee dicht Konica Minolta het gat tussen digitale entry-level en high-end printsystemen voor etiketten. De bizhub PRESS C71cf is ideaal voor kleine tot middelgrote opdrachten voor een aantrekkelijke investering. Converters profiteren met dit digitale systeem van de eenvoudige bediening, productieflexibiliteit, snellere doorlooptijden en variabele data-printfuncties. Dit is de eerste stap die Konica Minolta zet in het aanbieden van een innovatief industrieel printportfolio.

Première op Labelexpo 2015

Konica Minolta speelt met de PRESS C71cf in op de snel veranderende printverzoeken van label-converters. De afgelopen jaren hebben producenten van consumenten- en industriële goederen hun aanpak ten opzichte van etikettering aanpast door voorraad van etiketten te vermijden. Ongeveer 60 procent van de printopdrachten van converters is lager dan 10.000 etiketten. De bizhub PRESS C71cf biedt een slimme oplossing voor dit transformatieproces doordat het lagere hoeveelheden etiketten print tegen een betaalbare prijs. Daarnaast biedt de bizhub een snelle doorlooptijd en is eenvoudig in gebruik.

“Tijdens de ontwikkeling van dit systeem, hebben we met potentiële klanten gesproken en aandachtig geluisterd naar hun behoeften”, zegt Erik Klute, Productmanager Production Printing bij Konica Minolta. “We zijn erg trots op de resultaten van het uitgebreide ontwikkelingsproces en zijn ervan overtuigd dat ons nieuwe systeem voor het printen van etiketten voldoet aan behoeften waarin nog niet werd voorzien.”

Groei van de markt: digitaal wint terrein in de etikettenprintmarkt

Uit onderzoek blijkt dat 25 procent van de nieuwe narrow web labelmachines wereldwijd digitaal is. Tegelijkertijd maakt de digitale verpakkings- en etikettenmarkt een enorme groei door. Recente cijfers van marketing onderzoeksinstituut Smithers Pira toont aan dat de hoeveelheid geprinte vierkante meter in deze sector zal groeien van 4 miljard (2014) naar 7 miljard (2017). “De etikettenindustrie verschuift naar digitaal printen. Ook wordt individuele etikettering steeds belangrijker en digitaal printen is de enige mogelijkheid om het variabel printen van data aan te bieden”, zegt Klute.

Het is mogelijk om met het digitale systeem zelfklevende en niet-hechtend materiaal te printen op gecoat en niet gecoat papier, polypropyleen en synthetisch papier. Deze oplossing wordt het meest toegepast bij etiketten voor dranken, likeuren, industriële goederen, huishoudelijke producten en voedsel.

De bizhub PRESS C71cf is in Europa verkrijgbaar vanaf februari 2016.

Voor meer informatie over de PRESS C71cf kunt u kijken op:
http://www.konicaminolta.eu/bizhub-press-c71cf

Rate this post

Print Friendly