De medewerkers van zorginstelling Vincent van Gogh kunnen papierloos vergaderen. OpenSesame ICT en MSI hebben samen een standaard koppeling ontwikkeld tussen OpenIMS DMS en iBabs, de marktleider in papierloos vergaderen.

Daarmee komt een belangrijke wens van Linda Van Boekel – Fransman en haar collega’s van het directiesecretariaat in vervulling: ,,Het werkt perfect en dat scheelt echt heel veel tijd.” Vincent van Gogh gebruikt OpenIMS voor het beheren van poststromen, dossiervorming en kwaliteitsdocumenten. Die kunnen de bestuursteamleden nu eenvoudig via iBabs ophalen. Van Boekel – Fransman: ,,Daardoor is het ook in het dagelijkse werk een stap verder naar het optimale gebruik van het DMS.”

Koppeling DMS
Dat is precies de toegevoegde waarde die iBabs wil bieden, legt Niels Manshanden iBabs uit. ,,De stukken die tijdens vergaderingen nodig zijn, worden vaak in een DMS gecreëerd en beheerd. Hoe beter iBabs is aangesloten op een DMS, hoe meer plezier en gemak onze klanten ervan hebben. OpenSesame heeft de koppeling snel gerealiseerd en we hebben tal van ideeën om papierloos vergaderen, inclusief de voorbereidende werkzaamheden, nog eenvoudiger te maken. OpenIMS is daar uitermate geschikt voor.”

Besluitvorming
Door de koppeling aan iBabs hebben klanten van OpenSesame ICT ook nog meer plezier van hun DMS. Eric van Korven van OpenSesame ICT ziet dat in de praktijk gebeuren: ,,Kijk tijdens vergaderingen maar om je heen. Minder pen en papier, minder mappentassen, meer tablets. Omdat mensen weinig tijd kwijt willen zijn, en terecht, aan het later verwerken van aantekeningen, helpt de vergaderapplicatie enorm. Alle voordelen van het DMS, en dat in één moeite. iBabs is niet voor niets marktleider en we gaan samen nog vele mogelijkheden meer bieden om het DMS gebruik door vergaderen te stimuleren. Want dat leidt tot betere besluitvorming en als de vergadering klaar is, ben je ook echt klaar.”

Rate this post

Print Friendly