Softwareleverancier BCT lanceert Elemenz eGovernment, een innovatief business platform voor overheden. Het helpt overheidsprofessionals om, ondanks de vele veranderingen die op hun pad komen, efficiënt en met de juiste informatie te kunnen werken.

Elemenz eGovernment is veel meer dan een product, legt Dimitri Palmen, commercieel directeur van BCT, uit. “Het is een samenwerkingsplatform waar organisaties op kunnen aansluiten. Professionals krijgen een toegesneden werkomgeving waar informatie beschikbaar is die voor hun functie belangrijk is. Het is gemaakt voor de moderne, zelfredzame overheidsprofessional die geen tijd wil spenderen aan het verzamelen van informatie bij collega’s of in een complex applicatielandschap. Nu kan hij toegewijd en efficiënt zijn kerntaken uitvoeren.”

Grote uitdagingen
Lokale en regionale overheden hebben, nu en in de toekomst, te maken met grote uitdagingen. De wet- en regelgeving verandert en ze krijgen vanuit de Rijksoverheid, met name in de zorg, steeds meer taken. Daarnaast worden ICT-omgevingen complexer en eist de steeds kritischer wordende burger snelle antwoorden. Ambtenaren en bestuurders komen nauwelijks aan hun werk toe omdat hun werkomgeving onvoldoende is aangepast aan alle veranderingen. Systemen sluiten niet op elkaar aan en kennis in de organisatie en bij ketenpartners wordt nauwelijks gecombineerd. Beslissers beschikken daardoor niet op het juiste moment over de juiste en complete informatie.

Relevante informatie
“De traditionele overheid was vooral reactief doordat het applicatielandschap informatie niet proactief ter beschikking stelde aan de professional. De moderne overheid heeft een innovatief business platform nodig dat informatie wél proactief ter beschikking stelt”, stelt Palmen. Daarom komt BCT nu met het cloudplatform Elemenz eGovernment. Palmen: “Doordat overheidsprofessionals in dit platform alleen over de informatie beschikken die voor hen relevant is, kunnen ze efficiënter werken en optimaal communiceren. Het verandert de samenwerking van de overheid als leverancier met hun burgers, bedrijven en ketenpartners.”

Vier gebruikersgroepen
Palmen: “Het platform biedt toegesneden werkomgevingen voor diverse groepen overheidsprofessionals, zoals baliemedewerkers, bestuurders, wijkteamleden en zaakbehandelaars. Zij kunnen gebruik maken van elkaars informatie omdat de werkomgevingen zijn aangesloten op één platform.” Elemenz eGovernment wordt in het komende half jaar voor vier verschillende gebruikersgroepen geïntroduceerd. Vandaag lanceert BCT de eerste toegesneden werkomgeving voor de baliemedewerker: het Elemenz Baliemedewerkerportaal.

Ga naar www.bct.nl/elemenzegovernment voor meer informatie.

Rate this post

Print Friendly