Canon Europe, wereldwijd marktleider in imaging solutions, lanceert de nieuwe imagePRESS C10000VP: een topmodel met voor het eerst een 100 ppm digitale print-engine voor producties in kleur. De C10000VP is ontworpen om te anticiperen op de groeiende vraag van zowel commerciële als in-house print service providers naar hogere productievolumes zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Met de introductie van technologische innovaties die de doorlooptijden verbeteren, markeert de C10000VP nieuwe normen in beeldkwaliteit en productiviteit. Daarnaast garandeert dit model een betrouwbare, consistente kleurreproductie met nauwkeurige beeldregistratie. Ook biedt het een flexibele doorvoer en nabewerking van uiteenlopende printmedia.

Het nieuwe model bouwt voort op het succes van het imagePRESS-assortiment. Dit aanbod heeft een uitstekende reputatie en telt robuuste productiesystemen met een bewezen track record op het gebied van betrouwbaarheid en kwaliteit. De 40.000 imagePRESS-kleurensystemen die tot nu toe wereldwijd* zijn geïnstalleerd – waarvan ruim 2.000 printers uit de C800-serie sinds de introductie in juli 2014 in Europa – zijn het bewijs van het vertrouwen dat gebruikers in deze technologie hebben. Door te investeren in Canon imagePRESS-technologie en ondersteunende diensten, hebben duizenden drukkers in Europa hun activiteiten uitgebreid met nieuwe toepassingen en een hogere productiviteit. De imagePRESS C10000VP combineert nieuwe functionaliteit met bewezen technologie om binnen deze klasse een ongeëvenaarde kwaliteit en productiviteit te garanderen. Zo kan het deuren openen naar klanten in nieuwe marktsegmenten

Optimale productiviteit en veelzijdigheid
Met snelheden tot 100 prints per minuut voor een papiergewicht tot 350 g/m2 handhaaft de imagePRESS C10000VP de hoge productiviteit bij zowel grote oplagen als taken met gemengde media, waaronder speciale materialen zoals synthetische media. De Consistently Vivid (CV) toner biedt een verbeterde overdrachtsefficiency. Ook maakt dit een lagere fusing-temperatuur mogelijk, zodat zelfs op printmedia met textuur een haarscherpe beeldkwaliteit wordt bereikt. Een nieuwe luchtcompressor maakt het verder mogelijk te printen op dunne, gecoate materialen met een gewicht van slechts 70 g/m2. Dankzij de opties voor nabewerking is de imagePRESS C10000VP zeer veelzijdig. Tot deze mogelijkheden behoren een nieuwe, professionele puncher die een breder scala aan mediaformaten ondersteunt en een nieuwe in-line ril-functionaliteit. Met een keuze uit digitale front end controllers – Canon’s PRISMAsync of de nieuwe EFI Fiery FS200 – kunnen grafisch ondernemers de juiste RIP en controller kiezen om hun workflow te stroomlijnen

Superieure beeldkwaliteit en voorspelbare kleurconsistentie
De imagePRESS C10000VP tilt de beeldkwaliteit naar een volgend niveau en stelt de nieuwe benchmark voor het hogere kleurproductiesegment. Met dezelfde CV-toner als de succesvolle imagePRESS C800-serie, biedt de imagePRESS C10000VP een printresolutie van 2.400 x 2.400 dpi en een uitstekende printkwaliteit. Een nieuwe developer unit garandeert stabiliteit en zorgt dat de resultaten ook bij grote oplagen consistent van kleur blijven. Dit wordt ondersteund door de introductie van de nieuwe Multi Density Adjustment-technologie. Deze maakt automatische real-time correctie van de printdensiteit mogelijk en gebruikt voor dagelijkse kleurkalibratie de meetresultaten van een in-line spectroscopische sensor. Met een tweede transfer belt voor meer controle over de beeldregistratie en de nieuwe Simple Registration Control-technologie helpt de imagePRESS C10000VP grafisch ondernemers met gegarandeerde ‘first-time-right, right-the-first-time’ resultaten. Omdat aanpassingen sneller en gemakkelijker zijn aan te geven, kunnen de ondernemers hun productiviteit optimaliseren.

“Optimalisatie van de productiviteit is cruciaal voor grafisch ondernemers. Ze hebben behoefte aan een oplossing waarop ze kunnen vertrouwen, in termen van superieure beeldkwaliteit, voorspelbare kleurconsistentie en nauwkeurige beeldregistratie. Ongeacht het printmateriaal en zonder concessies aan de snelheid, voorziet de imagePRESS C10000VP in deze behoeften”, zegt Mark Lawn, European Professional Print Director van Canon Europe. “Doordat Canon voortdurend inzet op innovatie van de imagePRESS-productlijn stelt zij klanten in staat in te spelen op de groei in de markt voor kleurproducties. Het nieuwe topmodel imagePRESS C10000VP is het bewijs van onze missie oplossingen te zoeken voor vragen van klanten. De C10000VP is uiterst geschikt voor bestaande klanten die hun printvolumes zien groeien met andere imagePRESS-modellen en op zoek zijn naar de volgende stap in hoogwaardige kleurproductiviteit. Het is tegelijkertijd een uitkomst voor andere grafische ondernemers die willen inspelen op veranderende marktbehoeften.”

De imagePRESS C10000VP is vanaf oktober 2015 verkrijgbaar en maakt zijn debuut later dit jaar tijdens de Canon EXPO in Parijs.

*Dit aantal is inclusief de imagePRESS C1, C1+, C7000VP-serie en C800-serie-modellen.

Rate this post

Print Friendly