Canon Europe, marktleider in imaging solutions, introduceert vandaag twee nieuwe i-SENSYS series multifunctionele A4-kleurenprinters die aansluiten bij print- en documentuitdagingen binnen kleine werkgroepen in grote organisaties. De modellen in de nieuwe i-SENSYS MF700- en i-SENSYS MF-600-serie hebben een compact en intuïtief ontwerp dat naast basisfuncties als printen, kopiëren en scannen ook mobiele printfuncties biedt.

Anil Jagpal, European Marketing Manager voor i-SENSYS bij Canon Europe, zegt: “Canon streeft ernaar alle hindernissen voor mobiel printen weg te nemen, zoals ingewikkelde configuratiestappen en beperkte functionaliteit. Onze nieuwe i-SENSYS multifunctionele printers zijn direct inzetbaar en bieden alles wat een organisatie nodig heeft om snel en flexibel te werken. Dit wordt aangevuld met eenvoudige integratiemogelijkheden, end-to-end beheer en een gebruiksvriendelijke interface voor een vlekkeloze printbeleving.”

i-SENSYS MF600-serie
Met snelheden van maximaal 14 pagina’s per minuut zijn de nieuwe i-SENSYS MF600-modellen ideaal voor kleine werkgroepen. De MF600-serie biedt beheer op afstand voor de optimale productiviteit op de werkplek. Zo is het voor IT-teams niet langer nodig individuele systemen handmatig te beheren. Het nieuwe kleurentouchscreen is volledig aan te passen aan de specifieke wensen van de werkgroep en is zowel eenvoudig als intuïtief in gebruik. Met beide multifunctionele printers is het mogelijk om mobiel te printen. Dankzij de ingebouwde wifi is de i-SENSYS MF628Cw extra veelzijdig inzetbaar.

De krachtige en verbeterde scan-en-zend-functionaliteit vereenvoudigt workflows en maakt het mogelijk om te scannen naar usb, gedeelde mappen, ftp of mailbox zonder dat daarvoor een pc nodig is. Met de gratis apps voor pc’s en mobiele apparaten zorgt de pull scan-functionaliteit voor rechtstreeks scannen naar de cloud of naar mobiele apparaten.

Anil Jagpal vervolgt: “Volgens het meest recente rapport van InfoTrends[i] zijn incompatibele printers en het ervaren van technische problemen voor gebruikers de twee grootste obstakels bij printen vanaf mobiele apparaten. Om mobiel printen eenvoudig te maken en zowel binnen als buiten de kantooromgeving een optimale productiviteit te realiseren, zijn de nieuwe i-SENSYS modellen ontworpen met compatibiliteit en gebruiksvriendelijkheid als uitgangspunt.”

i-SENSYS MF700-serie
Met snelheden tot 20 pagina’s per minuut en de mogelijkheid tot dubbelzijdig printen en scannen, is de i-SENSYS MF700-serie ideaal voor kleine tot middelgrote werkgroepen die op een flexibele manier hun dagelijkse scan- en printtaken willen verwerken

De i-SENSYS MF700-serie biedt uitgebreide connectiviteitsmogelijkheden voor mobiele apparaten. Via het nieuwe NFC Touch & Print[ii] van Canon kunnen medewerkers hun compatibele[iii] smartphone of tablet gebruiken om verbinding te maken en snel en nauwkeurig te printen. Ook scannen naar doorzoekbare pdf’s, versleuteldeiV pdf’s en pdf-bestanden met digitale handtekening[iv] is nu mogelijk. De ondersteuning van industriestandaard PCL5c/6 en Adobe PostScript printertalen garandeert een eenvoudige integratie in IT-netwerken. De i-SENSYS MF729Cx werkt tevens met uniFLOW, zodat dit model een rol kan spelen binnen grote printplatforms met beheersoftware van Canon.

Uploaden naar de cloud en printen vanuit apps
Met de printers uit beide series zijn gescande gegevens te uploaden naar cloud applicaties als Dropbox™ en Google Drive™. Beide series ondersteunen ook Apple AirPrint™ en zijn compatibel met Google Cloud Print. Hierdoor zijn ondernemingen en organisaties van elke omvang in staat efficiënter te werken en met een reeks aan mobiele apparaten ook onderweg documenten te beheren, te printen en te scannen. De multifunctionele printers ondersteunen tevens de nieuwe, gecombineerde Canon PRINT Business-app die de vervanger is van de Canon Mobile Printing en Canon Mobile Scanning-apps. De Canon PRINT Business-app biedt NFC- en iCloud-ondersteuning en garandeert dat gebruikers beschikken over een breed scala aan opties om waar dan ook vanaf elk apparaat te printen. De app ondersteunt rechtstreeks printen van webpagina’s en opgeslagen foto’s, biedt toegang tot in de cloud opgeslagen informatie en wordt geleverd met functies voor automatische beeldcorrectie.

i-SENSYS 600-serie – belangrijkste specificaties:

· Printen, kopiëren, scannen
· Faxen (alleen MF628Cw)
· 8,9 cm (3,5 inch) kleuren touchscreen
· 14 pagina’s per minuut
· E-maintenance
· Wifi (alleen MF628Cw)
· AirPrint
· Google Cloud Print

i-SENSYS MF700-serie – belangrijkste specificaties:

· Printen, kopiëren, scannen
· Dubbelzijdig printen en scannen
· Faxen (alleen MF728Cdw & MF729Cx)
· 8,9 cm (3,5 inch) kleuren touchscreen
· 20 pagina’s per minuut
· E-Maintenance
· Wifi
· AirPrint
· Google Cloud Print
· NFC Touch & Print (alleen MF729Cx)
· uniFLOW-compatibiliteit (alleen MF729Cx)
· Ondersteuning van PCL5c/6 en Adobe PostScript printertalen

De modellen in zowel de MF700- als MF600-serie zijn vanaf oktober 2015 in heel Europa leverbaar.

[i] InfoTrends: Mobile Devices and the Impact on Print http://www.infotrends.com/public/Content/Press/2015/02.24.15.html
[ii] Alleen de i-SENSYS MF729Cx
[iii] Android-apparaten met NFC-functionaliteit
[iv] Pdf-bestanden met versleuteling en digitale handtekening alleen bij de i-SENSYS MF729Cx

Rate this post

Print Friendly