Canon Europe, wereldwijd marktleider in imaging solutions, introduceert vandaag de Canon XEED 4K500ST, ‘s werelds kleinste en lichtste 4K-installatieprojector[i]. Met deze introductie stapt Canon voor het eerst in de 4k projectormarkt. De nieuwe, compacte projector is ontworpen voor een breed scala aan toepassingen, waaronder simulatie, medische beeldvorming en engineering. Dankzij de 4K-resolutie heeft de lichtgewicht projector een superieure beeldkwaliteit, die vergelijkbaar is bioscoopkwaliteit.

Uitzonderlijk hoge optische prestaties
De Canon XEED 4K500ST projector is het resultaat jarenlange ervaring en expertise op het gebied van zowel optica als imaging-technologieën. Het HD 4.096 x 2.400 LCOS-paneel maakt het mogelijk content te projecteren met een resolutie die hoger is dan digitale 4K-bioscoopbeelden. Met het exclusieve en verbeterde AISYS (Aspectual Illumination System) optische systeem van Canon beschikt de projector over een hogere contrastverhouding en verbetert het de kijkbeleving met volle, pure kleuren. Daarnaast is de Canon XEED 4K500ST in staat beelden met een indrukwekkende scherpte weer te geven. Dit is ideaal bij engineering, waar voor Computer-Aided Design (CAD) ontwerpen en 3D-modelling zeer gedetailleerde weergaven noodzakelijk zijn. Met een latentietijd van slechts 16,6 milliseconde – de laagste bij een 4K-projector in de markt – biedt de Canon XEED 4K500ST bovendien de snelste responstijd. Daarmee is de 4K-projector perfect voor simulaties.

Constante helderheid en beeldenmix
De Canon XEED 4K500ST is helderder dan vergelijkbare projectoren en zorgt met 5.000 lumen tevens voor een constante helderheid over het gehele zoombereik. Daarmee is de projector uitermate geschikt voor toepassing in openbare ruimten met veel omgevingslicht[1][1]. Dankzij de 4K-groothoekzoomlens kan de Canon XEED 4K500ST grote beelden van korte afstand projecteren en zijn met de randscherpstelfunctie ook beelden op gebogen schermen weer te geven. Dankzij de HD ‘edge blending’-technologie van Canon kunnen meerdere XEED 4K500ST projectoren worden gecombineerd om bijna zonder vervorming een schitterende, grootschalige beeldenmix te projecteren. Met keystone-correctie in vier hoeken worden beelden vloeiend samengevoegd en is het gehele proces van instellen en afstemmen eenvoudig en snel uit te voeren.

Energiezuinig en onderhoudsvriendelijk
Inclusief lens weegt de Canon XEED 4K500ST slecht 17,6 kg en daarmee is het ’s werelds lichtste 4K-projector. Dankzij de compacte afmetingen is de projector onopvallend te plaatsen in uiteenlopende installatieomgevingen In ‘eco-modus’ is de projector bovendien zeer energiezuinig: de lamp gebruikt slechts 470 W en hoeft pas na 4.000 uur vervangen te worden, waardoor de operationele kosten aanzienlijk laag zijn. De projector is zó ontworpen dat lamp en filter gemakkelijk toegankelijk zijn, zelfs wanneer de projector is geïnstalleerd. Zo zijn onderhoudswerkzaamheden snel en eenvoudig uit te voeren. Bovendien geeft Canon drie jaar garantie op het vervangen van de lamp en ontvangen gebruikers maximaal drie gratis lampen indien zich een defect voordoet.

“Canon streeft ernaar zich te onderscheiden als toonaangevende onderneming in de 5.000-10.000 lumen 4K-installatiemarkt. En deze introductie is daarin de eerste stap,” zegt Andreas Herrnböck, European Business Development Manager Projector voor Visual Communications bij Canon Europe. “De Canon XEED 4K500ST is het antwoord op de toenemende vraag uit de markt naar een hoge 4K-beeldkwaliteit, zelfs in ruimten met korte projectieafstanden. De compacte behuizing en het ultra-modulaire ontwerp zorgen dat de projector gemakkelijk is te installeren en dat het onderhoud opmerkelijk eenvoudig is.”

De XEED 4K500ST is vanaf de eerste helft van 2016 leverbaar.

[i] ‘s Werelds kleinste en lichtste 4K-installatieprojector, gebaseerd op door Canon uitgevoerd marktonderzoek – per 1 september 2015.
[i][i] Maximale terugval in helderheid bedraagt 5%

Rate this post

Print Friendly