Thales Nederland, gespecialiseerd in de ontwikkeling, productie en integratie van complexe hightechsystemen, heeft gekozen voor Optimo als AFAS-Profit-implementatiepartner. Doordat Thales zelf geen kennis over AFAS in huis had, ging het bedrijf op zoek naar deskundige ondersteuning. Thales selecteerde Optimo vanwege de uitgebreide kennis en ervaring die de dienstverlener heeft opgedaan op het gebied van AFAS. De keuze leidde tot een hechte samenwerking tussen Optimo en Thales. Optimo blijft Thales helpen om de inzet van AFAS Profit continu te optimaliseren.

Thales wilde met zijn HR-afdeling aansluiten bij de veranderingen die het bedrijf doormaakte. Een nieuw HR-systeem moest voldoen aan verschillende eisen. Zo moesten salaris- en personeelsadministratie geïntegreerd worden, en moesten alle vijf vestigingen op een eenduidige manier met de oplossing werken. Verder was er de wens om medewerkers altijd en overal toegang te bieden tot het HR-systeem. Ook wilde de organisatie de informatievoorziening aan managers verbeteren. AFAS Profit bleek het dichtst bij al deze wensen te komen.

Thales stelde een stuurgroep aan en zocht daarbij naar een implementatiepartner die in staat was mee te denken en proactief te adviseren. Het bedrijf vond in Optimo de deskundige partij die het nodig had. Optimo stelde een projectleider beschikbaar, die van a tot z deel uitmaakte van het implementatietraject, en een consultant voor het functionele beheer. Deze consultant blijft voorlopig als sparringpartner betrokken bij de organisatie. Zo brengt AFAS regelmatig een roadmap uit met daarin de nieuwe functionaliteiten van de software, waarover Thales met Optimo kan brainstormen.

Gert-Jan Beemer, HR Director Shared Services bij Thales Nederland: “Terugkijkend op het gehele traject, kan ik concluderen dat het in de arm nemen van een implementatiepartner een goede zaak is. Van tevoren hadden we onderschat hoeveel tijd en moeite zo’n project van je eigen mensen vraagt. Ik ben dan ook blij dat Optimo voorlopig op de achtergrond voor ondersteuning aanwezig blijft. Zo hebben we altijd een partij om op terug te vallen en blijven we up-to-date. Samen kijken we vooruit naar de toekomst.”

Daniel Ballijns, directeur van Optimo: “Ik ben heel trots dat zo’n gerenommeerde organisatie als Thales kiest voor onze expertise. AFAS Profit is een mooi product waarmee Thales al zijn wensen op HR-gebied kan waarmaken. De software wordt continu geoptimaliseerd en wij zijn er dan om die verbeteringen waar mogelijk bij Thales ook door te voeren. Ik kijk uit naar de verdere samenwerking.”

Rate this post

Print Friendly