Konica Minolta verkoopt al een aantal jaar een reeks KIP grootformaat printers. Met de komst van de KIP System K Software Suite, introduceert KIP voor de eerste keer samengestelde software die wordt ingezet op al zijn grootformaat systemen – zowel voor zwart-wit als kleur – waaronder bijvoorbeeld de nieuwe KIP 940. Dankzij de touchscreen tablet-navigatie met gestandaardiseerde systeemiconen, is het werken met verschillende KIP-systemen eenvoudiger en profiteren gebruikers van de naadloze besturing van kleur en zwart-wit printmogelijkheden. De KIP System K Software Suite bestaat uit een aantal modules die precies zijn afgestemd op de behoeften van de klant en biedt daarmee nieuwe functies voor grootformaatsystemen

KIP brengt met zijn KIP System K Software Suite een hele nieuwe wereld binnen handbereik van de gebruikers. Het principe van deze volledig nieuwe softwareontwikkeling is de uniforme System K-bediening, die gebaseerd is op tablet-navigatie via een nieuwe, goed gestructureerde interface met gekleurde toetsen en diverse functionele verbeteringen. Vanaf nu beschikken alle nieuwe KIP-systemen, zowel voor kleur als zwart-wit, over de nieuwe KIP K Software.

De eerste is de onlangs geïntroduceerde KIP 940, een dry-toner systeem dat alle voordelen biedt van zijn voorganger, de succesvolle KIP C7800. De nieuwe KIP 940 beschikt als extra over de zeer snelle print-in-one-pass. Gebruikers in een technische, grafische of kantooromgeving kunnen voordeel behalen uit de vele kwaliteiten van het nieuwe KIP 940 kleur en z/w grootformaat printsysteem.

Met de KIP System K Software is gebruiksvriendelijke bediening echt intuïtief dankzij een helder 12.1 inch display dat zeer snel reageert op de instellingen, met name omdat KIP System K beschikt over KIP Touch. Hierdoor komen de instellingen van alle systemen en printfuncties sterk overeen met het gebruik van een moderne tablet. Het gebruikersgemak van de display – die al eenvoudig in gebruik was – is verder verbeterd om te voldoen aan de verwachtingen van de gebruiker. Na het selecteren van een functie in het scherm, worden overeenkomstige instellingen getoond onderaan de display, zodat gebruikers niet langer door meerdere pagina’s hoeven te bladeren om verschillende instellingen in te voeren. Omdat het zeer intuïtief is, heeft de KIP K Software geen leercurve en is het systeem erg eenvoudig in gebruik, zelfs voor nieuwe gebruikers van KIP-systemen.

Een duidelijke verbetering ten opzichte van eerdere softwareversies is dat gebruikers geen andere code meer in hoeven te voeren voor iedere softwaremodule. In KIP System K Software activeert één code alle functies die de gebruiker nodig kan hebben. De nieuwe software biedt ook de mogelijkheid om software, zoals printstuurprogramma’s, rechtstreeks vanaf het systeem te downloaden. Een nieuw Windows-besturingssysteem biedt twee verschillende weergaven met goed gepositioneerde iconen.

Een andere verbetering betreft de KIP Status Monitor, die gebruikers een melding geeft voor hun printopdrachten. Voor gebruikers die moeten afdrukken via AutoCAD, biedt KIP een AutoCAD gecertificeerd HDI-besturingssysteem, dat ervoor zorgt dat de gebruiker direct kan afdrukken vanuit deze applicatie. Gebruikers die in de cloud werken, hebben verschillende mogelijkheden om verbinding te maken met cloud-diensten zoals Dropbox, Google Drive, SharePoint en nog veel meer.

“De KIP System K Software Suite is een uitgebreide suite die gebruikmaakt van één platform en gebruikers voorziet van intuïtieve bediening en exceptionele productiviteit”, zegt Erik Klute, Product Manager Production Printing bij Konica Minolta. “Gebruikers zullen de naadloze controle over kleur en zwart-wit printopdrachten waarderen vanwege het gebruiksgemak en ze ondervinden voordeel omdat ze maar één systeem hoeven te kennen om alle anderen ook te kunnen bedienen. De nieuwe KIP K Software heeft als motto: “Ik wil er niet over nadenken, ik wil alleen resultaten!” – en het is kinderspel om dit te bereiken met de uniforme tablet-mogelijkheden van KIP.”

Afwerking is een ander gebied waarop KIP System K verschillende verbeteringen biedt: iedereen die een vouwoptie nodig heeft, zal blij zijn met het uitgebreide aanbod van vooraf ingestelde vouw-mogelijkheden binnen de nieuwe software. Gebruikers die kaarten willen maken hebben voordeel van de verschillende vouw-mogelijkheden die KIP heeft toegevoegd. Deze maken het erg eenvoudig om afdrukken te vouwen na de productie. Vooral met deze nieuwe functie heeft KIP een mijlpaal bereikt in de inzet van grootformaatsystemen.

Tot slot zorgt KIP voor duurzaamheid en het beschermen van de natuur met een breed scala aan energiebesparende instelmogelijkheden.

Rate this post

Print Friendly