Voor het tiende jaar op rij betaalt de visie van Incentro zich uit in een forse omzetgroei. De ICT-dienstverlener behaalde in de eerste zes maanden van 2015 een omzet van 13,1 miljoen euro, een groei van 30 procent ten opzichte van de eerste helft van 2014. Het resultaat groeide met bijna 11 procent. Dat geluk ook leidt tot krachtige financiële resultaten, wordt door deze nieuwe halfjaarcijfers onderstreept.

Incentro stelt dat gelukkige medewerkers mooie resultaten leveren. Vanuit deze visie is het bedrijf continu bezig om voorwaarden te scheppen die het geluk van de medewerkers faciliteren. Zo zijn vertrouwen, autonomie en ondernemerschap belangrijke waarden. Het geloof in deze visie is zo sterk, dat Incentro het lef heeft om op geluk te sturen en groei en winst er ondergeschikt aan te maken. En met succes, ook getuige het feit dat Incentro zich al jaren op rij in de top van de Great Place to Work ranking bevindt.

Stef Lagomatis, Board Member van Incentro en hardloper, licht de resultaten toe. “Het stimuleren van ondernemerschap is een van de manieren om medewerkersgeluk te faciliteren. De initiatieven variëren van het kopen van aandelen tot het opzetten van een nieuwe vestiging. Je kunt bij ons ‘intrapreneur’ worden door een nieuwe dienst of markt aan te boren onder het Incentro label. Onze Spaanse en Turkse vestigingen zijn hiervan een mooi voorbeeld en zij dragen inmiddels bij aan een relevant deel van de omzet en de winst. Het is mooi om te zien dat onze organisatiecultuur ook in deze landen aanslaat en tot mooie resultaten leidt. Ook binnen de eigen landsgrenzen blijven we groeien en uitbreiden. Zo zijn begin dit jaar twee nieuwe startups opgezet.”

Rogier Duin, directeur van de startup Incentro Business Acceleration en fanatiek zwemmer in zijn vrije tijd, voegt hier aan toe: “Ondernemerschap heeft altijd al in mijn bloed gezeten. Ik word gelukkig van dynamiek, verantwoordelijkheid dragen en heb oog voor opportunity’s. De mogelijkheid om een startup op te zetten binnen Incentro heb ik met beide handen aangegrepen. Met Incentro Business Acceleration helpen wij klanten om razend snel te innoveren. Ik geloof dat de winnaars van de toekomst die organisaties zijn, die snel kunnen meebewegen met veranderende wensen van klanten. Dit besef dringt steeds verder door in de markt. We zijn niet voor niets in zes maanden gegroeid van vier naar veertien medewerkers om in de behoefte te kunnen voorzien. Ik durf nu al hardop te zeggen dat we in de tweede helft van dit jaar positief zullen bijdragen aan het financiële resultaat van Incentro. Hoe mooi is dat?”

Rate this post

Print Friendly