Wial– deskundig in het stroomlijnen van de logistieke waardeketen van haar opdrachtgevers – geeft met de plaatsing van een Océ ColorStream 3200 van Canon invulling aan de ambitie haar positie als aanbieder van logistieke services te versterken. Door een combinatie van fullcolour, variabele data en kleine oplagen van digitale printuitingen wil het bedrijf efficiënter produceren en haar dienstenaanbod uitbreiden.

Wial verzorgt de logistieke waardeketen voor haar klanten. Zij beheert administratieve functies, zoals abonneebeheer, databasemanagement en CRM, klantenservice, financiële administratie en incasso. Ook draagt Wial zorg voor logistieke processen als sealen, print&mail, de productie van marketingcampagnes en productfulfilment. Alle communicatieprocessen – zowel digitaal als fysiek – zijn georganiseerd rond de centrale klantendatabase. De plaatsing van de Océ ColorStream 3200 – een hoogvolume fullcolour inkjetsysteem – sluit aan op deze aanpak.

“We gaan met de ingebruikname van de Océ ColorStream 3200 een White Paper Factory inrichten. Hierbij willen we eerst de offset voordruk en zwarte inprint vervangen door fullcolour printen op blanco rollen. Deze vervanging door fullcolour vanaf de rol levert een aanzienlijke kostenbesparing op, zowel bij de productie als in de voorraad. Als volgende stap gaan we ons richten op nieuwe diensten, zoals productie van magazines en boeken. Door deze uitbreiding van ons printerpark zijn we in staat nieuwe producten voor klanten te ontwikkelen”, vertelt Jan-Willem Zijderveld, algemeen directeur van Wial. “Wial is al jaren partner van Canon. We hebben onze keuze voor de Océ ColorStream 3200 gebaseerd op haar uitstekende staat op het gebied van digitaal printen en de expertise waarmee zij ons kan ondersteunen.”

“Wial heeft tot doel opdrachtgevers te ondersteunen met een technologisch en logistiek platform waarmee alle interactie met de markt gefaciliteerd wordt. Met de Océ ColorStream 3200 beschikt zij over state-of-the-art technologie. Hierdoor is Wial in staat aan de wensen en eisen van klanten te voldoen en tijdig in te spelen op nieuwe marktontwikkelingen. We zijn blij dat Wial deze nieuwe weg samen met Canon inslaat”, vertelt Frank Huigen, Channel Director van de Commercial Print Group van Canon Nederland.

Rate this post

Print Friendly