Breukelen, 22 juni 2015 – Xerox stuit door wereldwijd onderzoek op een groot aantal supplies bestemd voor de zwarte markt. Het bedrijf is in staat gestolen goederen op te sporen met het volgen van bestellingen en distributielijnen van supplies. Dit gebeurt via supply chain security controles, audits van verbruik en bestellingen, web- en marktmonitoring en fraudebeperkende programma’s. Op deze manier kan Xerox de strijd aangaan met supplies-diefstal en zo hun klanten beschermen.

Er zijn al successen geboekt op dit vlak. Zo werd een netwerk opgerold dat leidde tot een terugvordering van meer dan één miljoen dollar. Daarnaast werd in New Jersey, bij een medewerker van een door Xerox ingehuurd bedrijf, een grote hoeveelheid gestolen goederen in beslag genomen en ontdekte Xerox een persoonlijk eBay-account waarop gestolen supplies werden aangeboden. In alle gevallen heeft Xerox juridische acties ondernomen en worden de verantwoordelijken vervolgd.

Voorzorgsmaatregelen
Xerox heeft een wereldwijd team samengesteld dat gespecialiseerd is in merkbescherming, corporate security en recht om diefstal te bestrijden. Daarnaast werkt het bedrijf wereldwijd samen met andere fabrikanten, de lokale politie, douane en betrokken instanties.

Xerox benadrukt dat het volgen van de juiste procedures en het voeren van een passend beleid bedrijven kan helpen met het beveiligen en beschermen van Xerox-supplies met een aantal snel uit te voeren tips, zoals medewerkers op de hoogte brengen van hun verantwoordelijkheden en de consequenties wanneer zij betrapt worden op het stelen van apparatuur. Daarnaast adviseert Xerox bedrijven om supplies veilig op te slaan en raadt zij af om een overmatige voorraad supplies te bestellen. Verder geeft Xerox als voorzorgsmaatregel de mogelijkheid om ongebruikte supplies bij einde of upgrade van het contract te retourneren.

Rate this post

Print Friendly