BCT, leverancier van software-oplossingen voor Enterprise Management Information (EIM), verhuist op 22 juni naar een nieuw hoofdkantoor in Sittard. Het bedrijf neemt zijn intrek in het voormalig gemeentelijk bestuurscentrum, in de volksmond bekend als ‘De zwarte doos’. Het hoofdkantoor van BCT stond, sinds de oprichting in 1985, in het eveneens Zuid-Limburgse Amstenrade.

De verhuizing werd een jaar geleden aangekondigd en sindsdien is er hard gewerkt aan de realisatie. In het weekend van 20 en 21 juni wordt de inboedel overgeplaatst. Maandag 22 juni is voor de werknemers de eerste werkdag in Sittard.

BCT, dat dit jaar haar dertigjarig jubileum viert, blijft met de verhuizing naar Sittard de regio Zuid-Limburg trouw. Sinds de oprichting staat het hoofdkantoor in Amstenrade. In dezelfde plaats staan momenteel nog twee andere vestigingen. Daarnaast heeft BCT een kantoor in het nabijgelegen Brunssum. Alle tweehonderd BCT-medewerkers in Nederland verhuizen nu naar het nieuwe gebouw in Sittard. Dit levert vanzelfsprekend meer interactie en een betere samenwerking op. Andere belangrijke voordelen van de nieuwe locatie zijn de goede verbindingen via de weg en het spoor en de gunstige ligging ten opzichte van het historische centrum van Sittard.

De nieuwe werkomgeving straalt van binnen transparantie en openheid uit. Het gebruik van veel glas bevordert de samenwerking. Het pand is ingericht volgens de ideeën van ‘het nieuwe werken’. Er zijn flexibele werkplekken, stiltehoeken en beweegbare elementen. Daarnaast stimuleren de koffiebar, leestafel en aantrekkelijke vergaderlocaties de kennisoverdracht en creativiteit. Op de begane grond van het nieuwe gebouw komt een zogeheten ‘experience center’, waar klanten en partners de software van BCT kunnen ervaren. Ook zijn er teamtafels en lounges waar verkopers en consultants ideeën kunnen uitwisselen. De eerste verdieping is vooral voor medewerkers op het gebied van producten en projecten, de tweede verdieping voor backoffice en de ontwikkelaars.

Commercieel directeur Dimitri Palmen is erg blij met het nieuwe onderkomen. “Dit gebouw past bij onze ambities. Het is van buiten strak en zakelijk, van binnen licht, toegankelijk en voorzien van alle moderne gemakken. Ik ben er zeker van dat dit nieuwe pand uitgroeit tot een plaats waar we met trots klanten en relaties kunnen ontvangen en waar de interactie tussen medewerkers ervoor zorgt dat het hier bloeit en bruist. Met dit pand kunnen we bovendien een aanzuigende werking creëren en zo nieuw talent op de arbeidsmarkt aantrekken.”

De gemeente Sittard-Geleen is zeer te spreken over de komst van BCT naar Sittard. “BCT past uitstekend bij het dynamische en innovatieve karakter van onze gemeente”, aldus wethouder van economische zaken Pieter Meekels.

BCT begon als kleine Zuid-Limburgse onderneming. Inmiddels werken er tweehonderd mensen in Amstenrade, of op het andere Nederlandse kantoor in Brunssum. Daarnaast heeft BCT vestigingen in Duitsland (Aken) en België (Lanaken). Operationeel directeur Jos Bischoff, die sinds de oprichting bij BCT is betrokken, is trots. “De afgelopen jaren zijn we flink gegroeid en uiteraard willen we dat in de toekomst blijven doen. Daar hoort een modern, centraal en goed bereikbaar kantoorgebouw bij. Deze verhuizing, midden in ons jubileumjaar, is een bijzonder moment waarop je beseft hoeveel er in dertig jaar tijd is gebeurd.”

Rate this post

Print Friendly