Koopmans’ drukkerij uit Zwaag heeft bij AtéCé Graphic Products een nieuwe Komori Lithrone S29 vijf kleuren drukpers met lakunit op het formaat 53 x 75 cm besteld. ‘Het wordt onze tweede Komori’, zegt directeur Marco Velseboer.

‘De nieuwe Komori pers is een vervanging van onze Heidelberg Speedmaster 74, die meer dan 10 jaar trouw dienst heeft gedaan. Het voordeel van onze investering in een nieuwe generatie drukpers is, dat wij weer helemaal up-to-date geoutilleerd zijn.

Vooral de automatisering heeft niet stilgestaan en biedt veel meer mogelijkheden dan voorheen om nog efficiënter drukwerk te produceren. De omsteltijden zijn extreem kort en ook de inschiet is verwaarloosbaar. Dat maakt de nieuwe Komori ook geschikt voor kleinere oplagen, een trend die vandaag de dag ook bij ons goed merkbaar is’. Collega directeur Mario Smit vult aan: ‘Voor de aanschaf van de nieuwe Komori zijn we niet over één nacht ijs gegaan. We groeien nog altijd met ons totale drukwerk pakket. Digitaal groeit sneller dan offset, maar ook offset groeit gestadig. We durfden het wel aan en hebben onszelf voor ons 75 jarig bestaan een mooi cadeau gegeven.

Voorlopig kunnen we bij Koopmans’ drukkerij met zo’n moderne drukpers weer uit de voeten. Dat weten we, want onze eerste 4-kleuren Komori met lakunit kochten we acht jaar geleden en die is nog lang niet aan vervanging toe’.

Komori Lithrone S29 ace-te
Komori Lithrone S29

Rate this post

Print Friendly