AMSTERDAM, 18 MEI 2015

 • Lexmark wordt lid van de ‘Circular Economy 100’ van de Ellen MacArthur Foundation. Dit wereldwijde platform brengt innovatieve bedrijven bijeen om een antwoord te vinden voor problemen rond de transitie naar een circulair economisch model.
 • Het ‘Circular Economy 100’-programma is door de Ellen MacArthur Foundation in het leven geroepen om bedrijven te helpen met het benutten van nieuwe zakelijke kansen door producten te ontwerpen met het oog op hergebruik, het herwinnen van natuurlijke bronnen en nieuwe bedrijfsmodellen die de circulariteit bevorderen.
 • Lexmark treedt toe tot de 100 marktleiders die deelnemen aan het programma, dat werd opgericht vanuit het idee dat bedrijven gezamenlijk meer toegevoegde waarde kunnen creëren dan op eigen kracht.
 • Dit prestigieuze lidmaatschap vormt een blijk van erkenning voor de voortdurende bijdragen die Lexmark levert aan de circulaire economie. Lexmark biedt klanten sinds 1991 eenvoudige manieren om gebruikte tonercartridges voor hun laserprinters te retourneren op basis van het Lexmark Cartridge Collection Program (LCCP). Lexmark stuurt hiervoor gratis inzameldiensten aan in meer dan 60 landen die gezamenlijk meer dan 90% van zijn wereldwijde markt vertegenwoordigen.
 • Dankzij de retournering van verbruikte goederen door klanten is Lexmark in staat geweest om de hoeveelheid gerecycled materiaal in zijn tonercartridges drastisch te verhogen en de Corporate Cartridge te introduceren —de ‘groenste’ reeks van tonercartridges van Lexmark.
 • Ondersteunende citaten

  “Lexmark wil op verantwoorde wijze ondernemen. We hebben onze bedrijfsonderdelen daarom ingericht rond een efficiënt gebruik van natuurlijke bronnen en de principes van de circulaire economie”, zegt Sylvie Thomas, hoofd Corporate Social Responsibility bij Lexmark EMEA. “Door onze samenwerking met de Ellen MacArthur Foundation en 100 gelijkgestemde bedrijven kunnen we de basisbeginselen van de circulaire economie nog beter toepassen binnen alle gelederen van onze organisatie”.

  “Uit onderzoek door de Ellen MacArthur Foundation (EMF) blijkt dat bedrijven die de overstap naar de circulaire economie maken, wereldwijd gezamenlijk meer dan een biljoen besparen op de materiaalkosten”, zegt Jean-Charles Guinot, business program associate van de EMF. “Het is ons een genoegen dat Lexmark toetreedt tot ons platform voor branchesamenwerking en in samenwerking met andere toekomstgerichte multinationals de toepassing van de principes van de circulaire economie wil onderzoeken en delen.”

  Rate this post

  Print Friendly