Bij het ontwikkelen van IOS en Android is weinig aandacht geweest voor het printen van documenten en afbeeldingen. Hierdoor is het voor veel gebruikers lastig te printen vanaf hun smartphone of tablet. Om deze ontbrekende functionaliteit te ondervangen is de Mopria Alliance opgericht. Steeds meer fabrikanten treden tot deze alliantie toe en ontwikkelen prodcucten welke Mopria gecertificeerd zijn.

Ook Toshiba Tec treedt toe tot Morpia Alliance voor gemakkelijk en eenvoudig mobiel printen

TOKYO – Toshiba Tec, een toonaangevende aanbieder van technologische systemen, heeft bekendgemaakt dat het in september 2014 is toegetreden tot de Mopria Alliance. Deze non-profitorganisatie promoot mobiel printen vanaf smartphones, tablets en andere mobiele apparatuur. Een aantal multifunctionele printers van Toshiba heeft onlangs een Mopria-certificaat ontvangen.

De Mopria Alliance brengt de mobiele industrie, printers en software samen. Het doel is het ontwikkelen van een standaard die een universele compatibiliteit voor printers en alle mobiele apparaten op alle plekken waarborgt.

Het aantal gebruikers van mobiele apparaten groeit exponentieel en de printmogelijkheden van deze producten groeien evenredig. Deze trend is gunstig voor consumenten, maar brengt ook complexiteit met zich mee, omdat er verschillende printapplicaties en –diensten bestaan. Toshiba Tec biedt gebruikers producten die een gemakkelijke en eenvoudige printomgeving faciliteren met de nieuwste technologie. In het kader van deze benadering neemt Toshiba Tec deel aan de Mopria Alliance, wat het voor gebruikers makkelijker maakt om printers aan te sluiten op telefoons of tablets met het Mopria-certificaat.

Rate this post

Print Friendly