We zijn al bekend met het gebruiken van Apps op onze smartphones. Deze Apps downloaden we uit een Appstore, zoals iTunes en Google Play. De techniek om Apps te gebruiken om specifieke functionaliteit beschikbaar te krijgen dring nu door in steeds meer apparaten.

Multifunctionele printers hebben enige jaren geleden slimme gebruikersinterfaces gekregen.Hiermee werd het mogelijk om software van derden geïntegreerd beschikbaar te maken op multifunctionele printers. Bekende oplossingen zijn onder andere follow-me (Equitrac, Pcounter, Safecom, Uniflow), waarmee printopdrachten met een id-pas of pincode kunnen worden vrijgegeven of capture (Autostore, eCopy, ScannerVision) waarmee werkstromen kunnen worden ingericht voor het slim digitaliseren van documenten.

Om nog meer vrijheid te bieden aan organisaties om hun multifunctionele printers te kunnen integreren met hun werkprocessen en IT services architectuur introduceert Xerox nu een Appstore voor multifunctionele printers met ConnectKey technology. De meeste apps zijn gratis. Premium apps zijn ook beschikbaar als 30 dagen proefversie.

Softwarebouwers kunnen een Xerox Personalised Application Builder (PAB) Authorised Developer worden en Apps ontwikkelen voor multifunctionele printers.

Foxway heeft de eerste Xerox ‘on device’ app store geïntroduceerd, met daarin zeven Apps. Met deze apps wordt het mogelijk om eenvoudig snelkoppelingen te maken, de printer in de cloud te integreren, de gebruiker te verbinden met de servicedesk, verbruiksartikelen te bestellen of automatisch een serviceverzoek in te dienen. De apps staan gereed voor download in de Foxway Appstore.

 

Met de introductie van het AppStore concept van Xerox wordt een nieuwe trend ingezet hoe multifunctionele printers als smarthub ingezet gaan worden in de hybride werkomgeving van papier en digitaal.Andere fabrikanten zullen naar verwachting snel volgen.

 

Rate this post

Print Friendly