Gildeprint uit Enschede heeft een tweede Kodak NexPress in gebruik genomen. Net als de eerste is deze geleverd door AtéCé Graphic Products. ‘Onze eerste NexPress zat in no time vol’, zegt bedrijfsleider Peter Wientjes. ‘Dan word je gedwongen om te kiezen voor investeren in offset of digitaal.

Aangezien ons pakket drukwerk met een beperkte oplage groeit, was die keuze niet zo moeilijk. Ook de keuze voor opnieuw een NexPress was niet moeilijk, want wij wilden geen concessies doen aan de mogelijkheden die je met deze digitale drukpers van Kodak hebt. Bovendien sluit de afdrukkwaliteit naadloos aan op onze offsetpersen. Een belangrijk deel van onze productie bestaat uit het produceren van proefschriften. Daarbij gaat het niet om grote oplage, maar de kwaliteit is wel heel belangrijk. Onze NexPress is daar een prima machine voor.

We hebben onze tweede NexPress uitgerust met een zogeheten longsize feeder. Hierdoor kunnen we grotere formaten boeken produceren, zoals liggend A4 bijvoorbeeld. Met de twee NexPressen kunnen we voorlopig uit de voeten. Al weet je het maar nooit, want de vraag naar digitaal kwaliteitsdrukwerk in kleur groeit bij ons nog altijd behoorlijk’.

Rate this post

Print Friendly