Amstelveen, 10 april 2015 – HP kondigt tijdens de International Sign Expo 2015 nieuwe HP Latex en Scitex grootformaat grafische printers, persen en inkt aan. De nieuwe producten helpen print service providers (PSP) in de grafische en visuele communicatiesector sneller resultaten te boeken tegen lagere kosten.

  • HP Latex 370 Printer maakt printen zonder toezicht, tegen lagere operationele kosten door hogere capaciteit inktcartridges mogelijk. Met de HP Latex Mobile App die nu beschikbaar is, kunnen afdruktaken op afstand gecontroleerd worden.
  • HP Scitex FB550 en FB750 printers bieden PSP’s een instap naar vlakbed printen. De printers zijn zeer compact en uitgerust met een verbeterd laadsysteem, waardoor de workflow kan worden verbeterd en daarmee de winstgevendheid.
  • HP Scitex 11000 Industrial Press biedt met een nieuwe overcoat technologie extra veelzijdigheid en oppervlakte-duurzaamheid.
  • Voor kartonnage bedrijven kondigt HP de HP Scitex 15500 Corrugated Press aan voor het bewerken van golfkarton. Hierbij is de voordelige HP HDR230 Scitex Inkt te gebruiken.

“PSP’s en kartonnage bedrijven worden uitgedaagd om meer te doen bij hoge productie, terwijl kosten en werkruimte beperkt moeten worden”, zegt Xavier Garcia, Large-Format Sign and Display Division bij HP. “Ondersteund door HP Latex en Scitex technologieën, voldoen de nieuwe printers aan de behoeften van veeleisende PSP’s en kartonnage bedrijven die operationele kosten willen verlagen, de workflow efficiency willen verhogen en printmogelijkheden willen uitbreiden om winstgevendheid te stimuleren.”

Uitbreiding productiecapaciteit met HP Latex
Ontworpen voor bedrijfszeker printen zonder toezicht, print de 64-inch brede HP Latex 370 printer in hoge productie PSP-omgevingen en houdt exploitatiekosten laag. De printer print op zowel traditionele signage ondergronden zoals vinyl en banners als op promotioneel textiel, canvas en behangpapier. De marges(1) en de productiviteit worden verhoogd door de mogelijkheid om cartridges tijdens het afdrukken te wisselen. De hoge kwaliteit en snelheid van de 3e generatie HP Latex inkten blijft gehandhaafd en de prints zijn direct droog en krasbestendig.

De HP Latex Mobile App die sinds februari beschikbaar is stelt gebruikers in staat om op afstand printopdrachten te volgen en notificaties te ontvangen over de status van de printer via hun smartphone. In het najaar is de HP Mobile App ook beschikbaar voor tablets, inclusief extra functies zoals statistieken van maandelijks verbruik per printer en per opdracht.

HP kondigt bovendien de publieke release van de nieuwe HP Latex software developers kit (SDK) aan. De SDK maakt het voor MIS-ontwikkelaars en workflow van derden mogelijk om hun eigen toepassingen te integreren met HP Latex 370 printers voor een naadloze workflowintegratie.

De 3M™ MCS™ Garantie, alom erkend als meest uitgebreide garantie voor afgewerkte graphics, is nu beschikbaar voor HP Latex 871 inkten en HP Latex 370 printers bij het gebruik van goedgekeurde 3M films. De combinatie van kwaliteit en flexibiliteit van HP Latex Inkt met de 3M™ MCS™ Garantie, dat betrekking heeft op vervaging, breken of afpellen, helpt PSP’s hun business veilig te stellen voor veeleisende auto en fleet graphics klanten, zonder meerprijs of speciale inkt.

Uitbreiden van hoogwaardige applicaties met HP Scitex
Met een hoge uptime en automatisch onderhoud zijn de HP Scitex printers bewezen robuust en eenvoudig te gebruiken werkpaarden die zowel op harde als flexibele media kunnen printen. De HP Scitex FB550 en HP Scitex FB750 bieden nu een nieuw tabletop rolhouder ontwerp voor flexibele substraten voor een eenvoudige, snelle en efficiënte short-run printing. De nieuwe conische wielen zorgen voor makkelijk en veilig laden van media zonder het te beschadigen.

De HP Scitex FB550 printer en de HP Scitex FB750 printer bieden meer beeldkwaliteit en full bleed op max breedte met dezelfde mogelijkheden om te printen op vrijwel elke harde of flexibele media(3) (tot 2,5 inch). De printers verhogen de productiviteit met 12 procent (4) op indoor signage modus en leveren orders snel door media tegelijkertijd te laden, te printen en te verzamelen. Deze compacte printers stellen klanten in staat speciale toepassingen aan te bieden zoals witte inkt prints(5), mat/glans en textuur effecten.

Met de nieuwe HP Scitex 11000 Industrial Press kunnen klanten hun veelzijdigheid en productiviteit van hun hoog volume sign&display toepassingen vergroten. De kosten worden gereduceerd en de doorlooptijd wordt verlaagd. De nieuwe HP Scitex Smart Coat technologie maakt oppervlakten duurzaam zonder een extra coating. Door een dunne en onzichtbare laag over de afbeelding te plaatsen wordt het oppervlak versterkt en beschermd tegen wrijving, zonder de flexibiliteit te verliezen.

“De printkwaliteit van de POP Production modus zorgt voor een grotere productiviteit en lagere foutmarge”, zegt Steve Wardwell, Manager Prepress & Ditigal Print bij Stevenson Color Inc. “Ik maak gebruik van de nieuwe HDR250 inkt met Smart Coat, deze maakt kwalitatieve en duurzame prints. De nieuwe configuratie heeft mijn exploitatiekosten aanzienlijk verlaagd.”

De HP Scitex 15500 Corrugated Press is nu in staat om kartonnage bedrijven te ondersteunen bij hoogwaardig digitaal printen op golfkarton. Deze drukpers biedt geautomatiseerde stack-to-stack en heeft een innovatief hands free besturingssysteem, waarmee het mogelijk is om te printen op kromgetrokken materialen. De duurzame inkt is speciaal ontworpen voor toepassingen op papieren oppervlakten en verlaagt de kosten en daarmee het break-even-point. Kartonnage bedrijven kunnen nu hogere volumes van kleine opdrachten produceren tegen lagere kosten wat hun marges verhoogt.

“We hebben een significante verbetering gezien in de productie met Corrugated Grip”, aldus Guy Frenkel, managing director bij Carmel Frenkel. “Printmedia hoeven we nu niet meer met de hand te buigen voor het stapelen, de machine draait nu non-stop, waardoor mijn medewerkers efficiënter kunnen werken. Met de nieuwe configuratie op de HP Scitex 15500 is de drukpers zonder twijfel van nog grotere waarde voor kartonnage bedrijven!”

De nieuwe HP Scitex drukpersen besparen tijd, geld en zijn tevens makkelijk in gebruik. De processen zijn volledig geautomatiseerd waardoor de output altijd betrouwbaar is.

HP Scitex Caldera GrandRIP+ Software is volledig compatible met de HP Latex en Scitex drukpersen en is nu voorzien van Caldera Grand RIP v10 Software. De software is twee keer zo snel en maakt optimaal gebruik van de kracht van een slimme algoritmische verwerking en omvat de volledige versie van Adobe PDF workflow met de nieuwe APPE 3.3 engine met extended tiling; Tekst&Repeat, een nieuwe page step & repeat functionaliteit die de productiviteit verhoogt; en een verbeterde remote management functie met een volledig uitgeruste nieuwe interface.

Rate this post

Print Friendly