Den Bosch, 14 april 2015 – Canon Europe, marktleider in imaging solutions, introduceert vandaag drie nieuwe grootformaat printers – de Canon imagePROGRAF iPF830, iPF840 en iPF850. De printers zijn speciaal ontworpen om betrouwbaar, nauwkeurig en productief printen toegankelijk te maken voor AEC (Architecture, Engineering and Construction), repro en CAD (Computer Aided Design) omgevingen.

De nieuwe modellen bieden toonaangevende functionaliteit en prestaties voor de hoogvolume printmarkt. Met inkttanks die tijdens het printproces kunnen worden vervangen, maakt de vernieuwde systeemarchitectuur snel en continu printen mogelijk. In de Economy-modus produceren deze modellen een A0-print binnen 42 seconden.

De imagePROGRAF iPF850 verbetert daarnaast de efficiency en inzetbaarheid met een hoge capaciteit stapelaar die plaats biedt aan 100 vel papier van verschillende formaten (tot A0) en ervoor zorgt dat de prints niet opgerold of gekruld worden. Zo zijn de documenten snel en gemakkelijk te verzamelen. De iPF840 en iPF850 ondersteunen twee rollen om gelijktijdig met diverse typen papier en verschillende breedten tot maximaal 44” te werken. Het automatisch omschakelen van de papierrol zorgt voor een hoge productiviteit zonder tussenkomst van de operator voor het wisselen van papier.

Ondernemingen die opvallende prints nodig hebben, zoals indoorposters en materiaal voor POS-omgevingen, zullen ook de toevoeging van de nieuwste High Chroma magenta-inkt voor verbeterde kleurreproductie en levensechte resultaten waarderen.

“Het printen van detailrijke tekeningen en plattegronden maakt deel uit van de dagelijkse werkzaamheden van CAD-gebruikers en komt vooral voor in de architectuur, engineering en de bouwwereld,” zegt Yuichi Miyano, Director van de Wide Format Printing Group bij Canon Europe. “Het continu kunnen printen van hoge volumes is essentieel voor deze ondernemingen en zij hebben behoefte aan een krachtige en betrouwbare grootformaat printer. De nieuwe imagePROGRAF-modellen bieden de snelheid, nauwkeurigheid en levensechtheid van kleuren die ze ideaal maken voor zowel print-for-pay als print-for-use omgevingen.”

De nieuwe serie biedt ook aantoonbare kostenbesparingen op lange termijn, een aspect dat vooral belangrijk is voor hoogvolume printomgevingen. De drie printers hebben een laag inktverbruik, zijn uitgerust met hoge capaciteit 700 ml inkttanks en beschikken over een ingebouwde functie voor nauwkeurige registratie van de kosten per printopdracht.

De Canon imagePROGRAF iPF830, iPF840 en iPF850 zijn vanaf mei 2015 in heel Europa verkrijgbaar.

Rate this post

Print Friendly