Amsterdam, 14 april 2015 – Basware heeft Procserve overgenomen, de marktleider in het Verenigd Koninkrijk voor e-procurement in de publieke sector. De overname versterkt Basware’s positie in de publieke sector, waarbij de Procserve’s overheidservaring in het Verenigd Koninkrijk wordt gecombineerd met Basware’s wereldwijde ervaring op het gebied van purchase-to-pay en e-invoicing.

Procserve is al sinds 2006 verantwoordelijk voor de e-commercestrategie van de overheid in het Verenigd Koninkrijk. Hun e-procurementnetwerken worden door meer dan 33.000 organisaties gebruikt om zo informatie te kopen, te verkopen en te delen binnen online communities. De Commerce Networks van beide organisaties sluiten naadloos op elkaar aan. Hierdoor kunnen overheidsinstanties efficiënter opereren door het purchase-to-pay-proces te automatiseren, waardoor tijd en geld beter kunnen worden besteed.

“We zijn getuige geweest van een continue push van overheden en publieke instellingen om op e-invoicing over te stappen, zeker nu deze technologie steeds meer gemeengoed wordt en de voordelen van e-invoicing steeds evidenter zijn”, zegt Esa Tihila, CEO van Basware. “Procserve heeft een zeer sterke en erkende positie binnen de publieke sector en e-procurement service providers. Daarnaast is het bedrijf een bekende service provider binnen de overheidsentiteiten in het Verenigd Koninkrijk.”

Om het bestaande aanbod van Procserve aan te vullen, brengt Basware schaalbaarheid, globale en financiële diensten alsmede ervaring van werken met internationale overheden. De publieke sector in het Verenigd Koninkrijk wil technologieën omarmen waardoor de efficiency stijgt, en de uitgebreide portfolio die Basware en Procserve nu bieden is een mogelijkheid voor nieuwe synergie voor elektronische betalingen en inkopen.”

“Als onderdeel van haar strategie ondersteunt Basware continu de organische groei met overnamen in de belangrijkste marktsegmenten”, vervolgt Tihilä. “Met deze overname wordt Basware marktleider binnen de publieke sector van het Verenigd Koninkrijk. Door de overnames van de afgelopen jaren is Basware reeds de toonaangevende e-invoicing operator in de Nordics, de Benelux en Duitsland. En met de recente overname versterkt Basware haar aanwezigheid in het Verenigd Koninkrijk.”

“We zijn zeer verheugd om samen met Basware op te trekken én over de nieuwe mogelijkheden die onze gecombineerde portfolio’s teweeg brengen”, zegt Nigel Clifford, CEO van Procserve. “Procserve heeft al meer dan tien jaar een staat van dienst in de publieke sector in het Verenigd Koninkrijk. Deze ervaring, in combinatie met Basware’s positie als een wereldwijde leider, betekent dat we een uniek aanbod hebben dat kan helpen bij het transformeren van financiële processen binnen de publieke sector.”

Op 27 maart ontving de nota Small Business, Enterprise and Employment (SBEE) koninklijke toestemming waarmee de wetgeving in een wet veranderde. Dit plaveit de weg voor verdere adoptie van e-invoicing en e-procurement binnen de publieke sector in het Verenigd Koninkrijk. Hierdoor, zoals de nota zegt, “is er een efficiëntere omgeving voor leveranciers en verbeterde betalingsprestaties”. Door technologiestrategieën te stimuleren die door e-invoicing worden ondersteund, kan de publieke sector bijdragen aan een betere economie, fraude voorkomen en transparantie garanderen voor de miljoenen betalingen die jaarlijks door overheidsinstanties worden voldaan.”

“Met jaarlijkse uitgaven van bijna driekwart triljoen pond, is de publieke sector een belangrijke motor van de economie van het Verenigd Koninkrijk. Het vereenvoudigen van betalingsprocessen door middel van e-procurement en e-invoicing creëert niet alleen belangrijke fondsen voor publieke diensten, maat het draagt ook bij aan de financiële transparantie binnen overheidsinstanties die belastingbetalers eisen”, vervolgt Clifford.

Als onderdeel van de publieke sectorstrategie is Basware onlangs onderdeel geworden van de G-Cloud Digital Marketplace. De aanwezigheid op G-Cloud 6 – de meest recente cyclus van het raamwerk – maakt het substantieel makkelijker voor de publieke sectororganen Basware-oplossingen aan te kopen en door geautomatiseerde betalingen enorme besparingen te realiseren. Procserve maakt ook onderdeel uit van de G-Cloud Digital Marketplace. En de gecombineerde productportfolio’s van beide organisaties vertegenwoordigen nu een veelomvattende set van cloudgebaseerde betalings- en inkoopoplossingen die beschikbaar is voor overheidsinstanties in het Verenigd Koninkrijk.

Rate this post

Print Friendly