LibreOffice wordt de hoeksteen van de wereldwijde oplossing voor vrije persoonlijke productiviteit

Berlijn, 25 maart 2015 – LibreOffice, het beste vrije officepakket ooit, is op weg om de hoeksteen te worden van de eerste wereldwijde universele oplossing voor vrije, persoonlijke productiviteit. Dit blijkt uit de aankondiging van IceWarp/Collabora over een gezamenlijke inspanning voor de ontwikkeling van LibreOffice Online. LibreOffice is al beschikbaar voor elk desktopbesturingssysteem, en wordt op dit moment ontwikkeld voor Android. Daarnaast is het beschikbaar op virtuele platforms voor Chrome OS, Firefox OS en iOS.

“LibreOffice is gestart met het doel om een degelijk ecosysteem te creëren dat in staat is om de investeringen aan te trekken, om verder te bouwen op de historische basis van OpenOffice. Dat is nodig voor de verdere ontwikkeling van vrije software,” zegt Eliane Domingos de Souza, bestuurslid van The Document Foundation. “Het lijkt er op dat we op de goede weg zijn om LibreOffice op ieder platform beschikbaar te maken. Dit dankzij een groeiend aantal bedrijven dat investeert in de verdere ontwikkeling. We zijn IceWarp dankbaar voor het ter beschikking stellen van de middelen voor de verdere ontwikkeling van LibreOffice Online.”

De ontwikkeling van LibreOffice Online startte al in 2011, met een “proof of concept” van de gebruikersversie, gebaseerd op HTML5-technologie. Dat concept wordt nu ontwikkeld tot een moderne cloud applicatie. Het resultaat zal het vrije, alternatief zijn voor leveranciersgebonden oplossingen zoals Google Docs en Office 365, en het eerste dat het standaard Open Document Formaat als basis ondersteunt.

“Het is geweldig om de visie en investeringen van IceWarps te bundelen met onze passie en vaardigheden in de ontwikkeling van LibreOffice. Het geeft ook altijd veel voldoening om aan iets te werken dat we als bedrijf zelf ook nodig hebben,” zegt Michael Meeks, Vice President van Collabora Productivity. Meeks heeft in 2011 het “proof of concept ontwikkeld” en zal de ontwikkeling van LibreOffice Online begeleiden.

De beschikbaarheid van LibreOffice Online wordt op een later moment bekend gemaakt.

Rate this post

Print Friendly