Op dinsdag 14 april a.s. gaat de 2015 EDP-Cyclus van Xplor Nederland officieel van start met een kick-off bijeenkomst. EDP staat voor Electronic Document Professional-certificaat.

Het certificaat is geen diploma, maar een bewijs van document-vakmanschap.

Voor wie?
Deelname is alleen van toepassing voor professionals die voldoende vooropleiding hebben en momenteel in het documentenvakgebied (Outputmanagement, Inputmanagement, ECM, Digitale Archivering, Record Management e.d.) werkzaam zijn. Verder is een relevante werkervaring van tenminste vijf jaren een vereiste.
Om in aanmerking te komen voor de EDP-certificering dienen professionals aan te tonen dat zij over een royaal spectrum aan vakkennis beschikken, zowel in de diepte als in de breedte. Kandidaten worden onder andere beoordeeld op oplossingen die in de praktijk beproefd en bewezen zijn en op de rol die zij in de ontwikkeling en realisatie daarvan gespeeld hebben.

Voordelen
Het EDP certificaat biedt een aantal belangrijke tastbare voordelen:

  • Je beschikt over een door het vakgebied erkende certificering,
    • EDP is een waardevolle aanvulling op je CV,
    •   Het EDP-certificaat geeft je toegang tot een actief kennisnetwerk van collega professionals, en
    •   Het certificaat is je entreebewijs voor besloten EDP-kennissessies.

Over EDP

De Electronic Document Professional-certificering is een Amerikaans initiatief van Xplor International. In ons land heeft deze certificering aan aanzien gewonnen sinds in 2003 door kandidaten gezamenlijk aan de cyclus werd begonnen onder auspiciën van Xplor Nederland.
Het totaal aantal actuele EDP-gecertificeerden in Nederland (en Vlaanderen) ligt op 55. Het aantal landgenoten dat sinds 1999 hun EDP-certificaat heeft gehaald, ligt in werkelijkheid echter hoger.

Aanmelden voor de cyclus kan (tot uiterlijk woensdag 9 april) via adriana@xplor.nl.

Meer informatie over het EDP-programma: http://xplor.nl/certificering/

 

Rate this post

Print Friendly