Delft, 13 maart 2015 – Samsung onthult zijn Smart UX Software Developer Kit (SDK) die de mogelijkheden van Android op Samsungs nieuwe Multifunctional Printers (MFP’s) beschikbaar maakt. De SDK maakt het voor interne en onafhankelijke softwareontwikkelaars, systeembeheerders en resellers mogelijk om Android-apps te ontwikkelen voor Samsungs MFP’s.

“Wij geloven dat printers net zo gebruiksvriendelijk moeten zijn als smartphones en tablets”, zegt Erik Swart, B2B Director van Samsung Nederland. “Daarom introduceerden we ons eerste op Android-gebaseerde Smart UX Center in 2014. We zien dat mensen apps op printers gebruiken om productief te zijn, zoals ze dat ook doen met hun mobiele apparaten. Onze eigen apps ontvangen positieve feedback van onze partners, maar wij weten dat ze meer personalisatie willen bieden. Juist daarom lanceren we de SDK. De SDK vergroot onze huidige professionele samenwerkingen en zorgt voor een verbeterde gebruikservaring, die je niet verwacht van een printer.”

Eenvoudig in gebruik, gemakkelijk te implementeren
De Smart UX SDK is een op Android-gebaseerde open gebruikersinterface-technologie voor Samsungs nieuwe MFP’s (Smart UX serie). De Smart UX SDK voorziet ontwikkelaars van een compleet pakket aan opties die het mogelijk maakt om printfuncties, zoals kopiëren, scannen en printen, op een veilige manier te integreren in Android-apps. Met diverse gemakkelijke op Android-gebaseerde API’s, verwacht Samsung een groei in geoptimaliseerde apps die de productiviteit en efficiëntie vergroten in iedere markt.

Ontwikkelaars ontdekken een ruim aanbod aan opties aan de hand van voorbeelden en testen hun app voorafgaand aan installatie met de Smart UX Simulator. De ingezonden apps worden beoordeeld en geregistreerd door het Samsung Printing App Center.

Voordelen van App Center en Smart UX SDK
De eindgebruiker haalt het meeste voordeel uit het App Center en de SDK. Organisaties personaliseren de opties van de printer om te voldoen aan hun behoeften. Systeem- en firmwareupdates worden vervangen door snelle downloads van apps. Samengevat wordt de werkstroom op kantoor geoptimaliseerd door installatie van specifieke apps die passen bij de organisatie.

Resellers spelen actief in op de wensen van klanten door het maken van gepersonaliseerde apps die voldoen aan de eisen. Ook voor onafhankelijke softwareontwikkelaars zijn er voordelen. De SDK is eenvoudig, gebruiksvriendelijk en heft eventuele obstakels op om extra functies te integreren.

Beschikbare apps in Smart UX Center
Het Smart UX Center dient als platform voor mobiele apps om printfuncties te vergroten aan de hand van de wens van de gebruiker. Op dit moment zijn er 10 printapps en twee widgets beschikbaar om te downloaden op de MFP via printingapps.samsung.com.

Een selectie van het aanbod:

Workbook Composer: Met deze app kun je delen van documenten slepen en bijsnijden om te printen of op te slaan en te e-mailen. Deze app is vooral handig in het onderwijs en bij juridische instellingen, waar diverse bronnen en het samenbrengen van verschillende documenten op de MFP veel tijdbesparing oplevert.
HanCom Office: Fouten en aanpassingen hoeven niet langer gecorrigeerd te worden op de computer. De HanCom Office-app maakt het mogelijk om Office- en Hwp-documenten op het 10.1 inch touch screen van de MFP te bekijken en bewerken. Dankzij het Smart UX Center werkt dit hetzelfde als op de tablet.
Smart Color Manager: Met deze app pas je de kleurinstellingen van printers gemakkelijk aan. Ideaal voor organisaties die brochures of folders printen. Je checkt en verstelt de kleurentabel voordat je print, of maakt een kleurprofiel aan met de kleuren van de organisatie.
Een ander voordeel van de aan de printer bevestigde tablet, is de mogelijkheid om gepersonaliseerde widgets te maken. Met deze widgets bekijk je bijvoorbeeld tonerniveaus, printvolumes of informatie over de printer, zoals het IP-adres.

Rate this post

Print Friendly