Luzern, Zwitserland, 24 februari 2015 – De nieuwste pers van Xerox maakt inkjet-technologie voor meer grafimediabedrijven en servicebureaus bereikbaar en rekent af met de noodzaak van zeer hoge printvolumes, een groot vloeroppervlak en grote investeringen. De Xerox Rialto 900™ Inkjet Press creëert daarmee als eerste in zijn soort een compleet nieuw segment in de sterk groeiende kleuren-inkjetmarkt.

’s Werelds eerste volledig geïntegreerde smalbaan rol-naar-losblad inkjetpers is ontworpen voor grafimediabedrijven en servicebureaus die tussen de 1,5 en 5 miljoen (A4) afdrukken per maand produceren. De pers heeft het kleinste vloeroppervlak van alle inkjet-persen op de markt en is daardoor een kosteneffectieve optie voor verschillende productieomgevingen.

Om de drempel voor inkjet-technologie te verlagen is de Rialto 900 de kleinste in de markt met een smalbaan 250 millimeter web. De pers kan bovendien in één drukgang schoon en weer (dubbelzijdig) drukken.

“Met de Rialto 900 creëren we een nieuw inkjet-marktsegment waar ruimte is voor iedereen”, aldus Paul Morgavi, chief operating officer, Inkjet Divisie bij Xerox en general manager bij Impika. “De Rialto 900 verandert het speelveld door het samenvoegen van de losblad, inkjet en offset-werelden. De pers is daardoor belangrijk voor grafimediabedrijven en servicebureaus die op zoek zijn naar een concurrentievoorsprong met een haalbare investering.”

De pers biedt de snelheid en de kwaliteit die zijn vereist om full-colour gepersonaliseerde direct marketing, transactiedrukwerk en boekpublicatie te realiseren. Dit alles-in-één ontwerp betekent dat zowel de front-end controller (RIP), de papierrol als de afwerking zijn ondergebracht in de machine zelf. Dit zorgt voor ruimtebesparing, bediening- en servicegemak

Het productieproces wordt geautomatiseerd en vereenvoudigd door workflowoplossingen, zoals de XMPie® PersonalEffect® en StoreFlow, Xerox FreeFlow® Core en VI Suite en de oplossingen die GMC en Solimar bieden. Deze workflowoplossingen zorgen ervoor dat de maximale productiviteit wordt bereikt.

 

Extra functionaliteiten die de compacte Rialto 900 biedt:

  • Een resolutie van 1000 x 1000 dpi voor een hoge afdrukkwaliteit
  • Detectie van ontbrekende jets en duplex matching zijn geïntegreerd en geautomatiseerd waardoor tijd wordt bespaard
  • Mediaflexibiliteit met Xerox’ watergebaseerde HD inkt
  • Keuze tussen een PDF of IPDS digitale front-end/RIP
  • Geïntegreerde snijmachine en stapelaar
  • Groot aanraakscherm voor gemakkelijke toegang tot mediaselectie, impositie, DFE/RIP-status en opdrachtgeschiedenis.

 

De Rialto 900 is het eerste product dat gezamenlijk is ontwikkeld en uitgebracht door Xerox en Impika in de twee jaar na de overname. Daarnaast is Impika’s portfolio nu volledig geïntegreerd in de productielijn van Xerox.

 

Beschikbaarheid

De Xerox Rialto 900 Inkjet Press is per direct in Nederland leverbaar.

Rate this post

Print Friendly