Alle multifunctionele systemen (MFP’s) die Toshiba verkoopt nemen automatisch deel aan het unieke, door Toshiba ontwikkelde CO2 neutraal programma. Sinds de start van het programma in juli 2010 heeft Toshiba door dit programma al 357.000 ton CO2 geneutraliseerd.

Geen CO2-voetafdruk
De CO2-uitstoot van alle Toshiba MFP’s, van productie en vervoer tot gebruik, wordt geheel gecompenseerd door verschillende CO2-besparende projecten over de hele wereld in samenwerking met de organisatie co2balance. Toshiba ondersteunt onder andere een Afrikaanse kookfornuispro­ject dat energiebesparende kookfornuizen levert aan dorpen in Kenia, waardoor er veel minder hout nodig is als brandstof. Daarnaast ondersteunt Toshiba een Indiaas windenergieproject, waarbij elek­triciteit wordt opgewekt met windtur­bines en een project in Oeganda waar speciale waterputten worden aangelegd voor schoon en veilig drinkwater.

In samenwerking met Toshiba brengt co2balance een boek uit met een selectie van verhalen van families die profijt hebben van de CO2-besparende projecten die Toshiba ondersteunt.

De digitale versie van het boek vind u op onze website: www.toshibatec.nl


CO2 neutraal
Door nieuwe technieken is de uitstoot van CO2 die tijdens de productie en tijdens het gebruik van de Toshiba systemen wordt uitgestoten al flink verminderd, maar uitstoot van CO2 is niet helemaal te voorkomen. Het neutraliseren van deze uitstoot door ergens anders de CO2-uitstoot te verminderen, is een goede manier om te werken aan een beter milieu.
De ruim 350.000 ton aan CO2 die Toshiba in ruim drie jaar tijd heeft geneutraliseerd staat gelijk aan;
– 80.871 retourvluchten van Düsseldorf, Duitsland naar Tokyo, Japan, of
– 42.048 keer de wereld rond in een middenklasse auto

Rate this post

Print Friendly