Nijmegen, 11 februari 2015 – Lloyd’s Register, de internationale organisatie voor engineering, technische en zakelijke dienstverlening, heeft het ITP-platform van communicatie softwarespecialist Aia Software geselecteerd voor het beheer van hun certificeringsproces. De selectie van ITP is onderdeel van een omvangrijke verbeteringsslag in het creatieproces van hun complexe en technische documentatie. Dit moet leiden tot een hogere productiviteit en een verbeterde kwaliteitscontrole en daarmee tot een nog betere dienstverlening aan de klant.

In eerste instantie richt het project zich op Lloyd’s Register’s Type Approval Scheme, waarmee producten geverifieerd en gecertificeerd worden in de scheepvaart en offshore-industrie, de industriële procesindustrie en de informatietechnologiesector. De certificaten van Lloyd’s Register staan garant voor een onafhankelijke beoordeling van de betrouwbaarheid, duurzaamheid en veiligheid.

De ITP-implementatie gaat in 2015 live met meer dan 300 gebruikers. ITP zal ingezet worden voor het online genereren van certificaten. De geavanceerde beheerfunctionaliteit zorgt voor het snel kunnen doorvoeren van wijzigingen en verzekert Lloyd’s Register van een consistente, kwalitatief hoge output die past bij de doelstellingen van het Type Approval Scheme.

Rod Furmston-Evans, hoofd van Marine Business Systems van Lloyd’s Register: “Voor Lloyd’s Register bestaat de meest tastbare output van onze dienstverlening uit certificaten en overzichtsrapporten en deze worden strikt bewaakt en beheerd. We hebben Aia Software geselecteerd na een uitgebreide marktverkenning: met hun software kunnen we onze kwaliteit en integriteit effectief en efficiënt borgen. Ook onze gebruikers hebben in overweldigende meerderheid ITP aangewezen als de beste oplossing. We hebben inmiddels ervaren dat ITP precies levert wat het belooft. Ook hebben we veel waardering gekregen voor Aia’s partnerschapsbenadering en voor de toegewijde manier waarop zij ons helpen om een geïntegreerde oplossing te realiseren.”

Andrew Oldham, Account Manager bij Aia Software: “Het is heel verfrissend om te werken met een organisatie die ons echt feedback geeft over hoe zij het product ervaren. Het is zeer aangenaam om gezamenlijk en constructief te werken aan het definiëren en opleveren van de oplossing die optimaal aansluit bij de eisen en wensen van Lloyd’s Register. We zijn blij dat we deze historische organisatie toegevoegde waarde kunnen bieden en hen van nu af aan kunnen ondersteunen in alle facetten van hun dienstverlening.”

Rate this post

Print Friendly