Den Bosch, 17 februari 2015 – Canon Europe, marktleider in imaging-oplossingen, heeft twee nieuwe high-performance kleurensystemen geïntroduceerd die zowel  als printer en multifunctional verkrijgbaar zijn. De nieuwe Océ ColorWave 500 is primair bestemd voor CAD- en GIS-toepassingen, terwijl de Océ ColorWave 700 ook zeer geschikt is voor graphic arts-toepassingen.

De printers zijn ontworpen voor een breed scala aan hoogwaardige toepassingen. Ze zijn geschikt voor professionele print service providers, in-house gebruik en centrale repro’s. De afdrukken, die direct droog en watervast zijn, kunnen worden gemaakt op een groot assortiment van media. Beide printers gebruiken de nieuwste generatie Océ CrystalPoint-technologie voor productief printen (op zowel standaard als speciale materialen), een superieure tonerhechting, een hoge printkwaliteit in combinatie met een zeer schoon en gebruiksvriendelijk systeem.

Flexibel inzetbaar

De Océ ColorWave 500 is ontworpen voor ondersteuning van CAD-, GIS- en productietoepassingen in de maakindustrie, architectuur, bouw, ontwerpsector en reprobranche. Het printsysteem wordt geleverd met beveiligde cloud-connectiviteit en een embedded Windows 8 controller. Hierdoor is de printer flexibel inzetbaar voor talrijke gebruikers, zowel in de publieke sector als in het bedrijfsleven. De Océ ColorWave 700 is, naast bovengenoemde segmenten, bestemd voor repro’s, sign en display print providers en in-house printtoepassingen in sectoren als de detailhandel, horeca, points-of-sale, onderwijs en overheid. De bijzondere kenmerken van deze printer maken het een krachtige allrounder voor graphic arts en plaatst innovatie in het hart van de printactiviteiten. De Océ ColorWave 700 kent vele nieuwe toepassingen door de ondersteuning van flexibele printmaterialen tot een dikte van 0,8 mm. Het systeem is daarmee geschikt voor een ongekend groot aantal applicaties, waaronder printen op (foto-)papier, canvas, behang en banners.

Beide printers bieden cloud-integratie, ondersteuning van grote groepen gebruikers, een beveiligde workflow, een optionele ingebouwde kleurenscanner plus een reeks aan geïntegreerde papieruitvoeropties. Met maximaal zes rollen zijn de printers in staat een groot aantal uiteenlopende opdrachten uit te voeren, zonder dat tussendoor rollen moeten worden vervangen. Twee hard drives en krachtige processoren zorgen voor een snelle verwerking van printbestanden. De geautomatiseerde detectie van printmateriaal en het automatische onderhoud van de imaging devices verhogen de printkwaliteit en zorgen ervoor dat geen onderhoudswerkzaamheden nodig zijn. De veelzijdigheid van de printers wordt gecombineerd met een gebruiksvriendelijke Nederlandstalige interface, een hoge printresolutie en een hoge printsnelheid. Dit stelt bedrijven in staat creatiever te zijn en producten en diensten uit te breiden naar nieuwe, winstgevende sectoren.

“Canon heeft de Océ ColorWave 500 en 700 ontworpen voor een effectieve zakelijke workflow,” zegt Yuichi Miyano, Director van de Wide Format Printing Group van Canon Europe. “Beide printers zijn gebouwd met als uitgangspunt de hoogst mogelijke productiviteit binnen het kleinst mogelijke vloeroppervlak. Zodat ze met een minimale gebruikerstraining en in bijna elke zakelijke omgeving een uitzonderlijk breed scala aan creatieve toepassingen kunnen produceren. Onze klanten gebruiken Océ ColorWave-printers al als centrale systemen voor hun printactiviteiten: van de productie van technische tekeningen en illustraties in full colour tot grote postercampagnes. De Océ ColorWave 500 en Océ ColorWave 700 bouwen voort op dit succes en voegen hieraan nog meer mogelijke toepassingen toe, zoals printen van gepersonaliseerd behang.”

Zowel de Océ ColorWave 500 als de Océ ColorWave 700 zijn vanaf eind februari 2015 verkrijgbaar.

Rate this post

Print Friendly