Amsterdam, 17 februari 2015 – Basware voegt met Basware Discount een nieuwe oplossing aan het Financing Services-portfolio toe. Met deze nieuwe dienst kunnen kopers en leveranciers hun betaalvoorwaarden optimaliseren en op deze manier een beter werkkapitaalmanagement realiseren. Met deze nieuwe dienst op het Basware Commerce Network kunnen meer dan een miljoen bedrijven vruchten plukken van de voordelen van vroegtijdige betalingen die online en realtime kunnen worden beheerd. De nieuwe dienst is zeer dynamisch van aard: hoe eerder de betaling, hoe hoger de korting.

“Toen wij in september 2014 Basware Financing Services lanceerden, wisten we dat we een schitterende mogelijkheid met aanzienlijke toegevoegde waarde in handen hadden. We combineren nu factuurautomatisering met een innovatieve, nieuwe financieringsdiensten voor alle bedrijven, ongeacht de grootte, die via het Basware Commerce Network zakendoen. Onze klanten hebben in de afgelopen periode om e-betalings- en vroegtijdige betalingsdiensten gevraagd. Met meer dan een miljoen afnemers en leveranciers, die samen meer dan 80 miljoen e-invoices en andere digitale documenten met elkaar uitwisselen, is het logisch dat zij deze diensten via het netwerk geleverd willen zien. De lancering van Basware Discount ligt in lijn met de wensen van de klant. Zij verwachten nieuwe, innovatieve realtime betalingen en financiële diensten die bedrijven helpen bij het optimaliseren van hun werkkapitaal”, zegt Ad van der Poel, Senior Vice President, Basware Financing Services.

“In het afgelopen jaar hebben we het Creating Payment Energy-onderzoek uitgevoerd. Hierin zijn ruim 1.000 strategische DMU’s in Noord-Amerika, Europa en APAC ondervraagd. Uit het onderzoek kwam naar voren dat 80 procent van de leveranciers bereid is een korting aan te bieden in ruil voor een vroegtijdige betaling. Niet verwonderlijk wanneer blijkt dat het een bedrijf gemiddeld 13,5 dag kost een factuur te verwerken en de factuur 55 dagen na ontvangst pas wordt voldaan. Interessant is dat veel organisaties veel cash hebben. Er is een duidelijke en directe relatie tussen het ‘hamsteren van cash’ en de uitgestelde betalingstermijnen zoals deze door leveranciers wordt ervaren.”

Basware Discount is wereldwijd beschikbaar via het Basware Commerce Network. Op het netwerk hebben zowel afnemer als leverancier voordeel en wordt er meer cashflow in de supply chain gegenereerd. Afnemers kunnen gemakkelijk een programma voor vroege betaling met Basware Discount opzetten en hierbij hun leveranciers uitnodigen. De garantie voor vroegtijdige betaling, alsmede goede transparantie, is een groot gewin voor verkopende partijen. Dit leidt tot minder leveranciersvragen van afnemers, waarbij de crediteurenadministratie wordt ontzien en de overall productiviteit zal toenemen. Voor afnemers betekent dit meer korting en een hogere marge bij verkoop.

Rate this post

Print Friendly