Londen, 17 februari 2015 Fujitsu introduceert een netwerkscanner die de nieuwe standaard zet voor beeldbewerking in netwerkscanners. Dankzij zijn verbeterde CPU- en GI-processor vertienvoudigt de Fujitsu N7100 de beeldverwerkingssnelheid in de scanworkflow vergeleken met zijn voorganger, de N1800. Daardoor heeft de gebruiker bijna onmiddellijk een beeld van de uiteindelijke scan en worden wachttijden aanzienlijk verkort. Het nieuwe actieve papierinvoermechanisme voorkomt dat papier vastloopt en behoudt de scheiding tussen pagina’s, zodat er niet meerdere pagina’s tegelijk in de scanner komen. Daarnaast is er een aantal extra features toegevoegd: automatische PaperStream-beeldverbetering en usb-poorten voor toetsenbord of IC-reader-verbinding. Dit verbetert de efficiëntie nog verder. De stand-alone netwerkscanner is te bedienen zonder een pc en alle N7100-scanners binnen een bedrijf zijn te monitoren en beheren met een centrale beheertool. Zijn grote touchscreen biedt eenvoudig toegang tot functiespecifieke taakprofielen voor naadloze integratie in bedrijfsprocessen. De nieuwe Fujitsu N7100 is te zien tijdens CeBIT 2015 (van 16 tot en met 20 maart 2015) bij de Fujitsu-stand in hal 7, stand A28.

Totale scantijd met vijftig procent verkort

De Fujitsu N7100 biedt een verbeterde CPU- en GI-processor, die de beeldverwerkingssnelheid vertienvoudigt vergeleken met zijn voorganger, de N1800. Daardoor zijn beelden van gescande documenten bijna onmiddellijk te zien – en dat zonder te wachten. De nieuwe oplossing scant papieren vanuit zijn invoerlade met een snelheid van 25 pagina’s per minuut (A4, kleur, dubbelzijdig, 300 dpi / 50 beelden per minuut). Hij is in staat ruwe beelden nagenoeg onmiddellijk te verwerken tot informatie van hoge kwaliteit. Zo maakt hij een einde aan vertraging in de beeldverwerking, waarmee veel andere netwerkscanners wel te maken hebben. De totale tijd benodigd om informatie te scannen is daardoor vijftig procent korter. Daarmee heeft de Fujitsu N7100 een leidende positie in zijn klasse.

Actief papierinvoersysteem

De N7100 beschikt over een geheel nieuw actief invoersysteem, gebaseerd op de Fujitsu ‘Brake Roller’-technologie. Dit systeem is ook te vinden in andere hoogwaardige, grootzakelijke modellen. Het is aangepast aan de eisen van de werkgroepscanner. Dat betekent een betrouwbare paginascheiding bij verschillende, gemengde stapels papier, variërend van 40 tot 209 g/m2, en zelfs plastic kaarten.

Ontworpen om bedrijfsprocessen efficiënt te ondersteunen

De netwerkscanner beschikt over de indrukwekkende Paperstream-software mogelijkheden, die je vindt op al onze Fujitsu Fi-series, ontworpen voor snelle, hoogwaardige beeldverwerking en -verbetering. Hij biedt ook twee usb-poorten voor randapparatuur, zoals een toetsenbord en – met behulp van de SDK (Software Development Kit) – devices als e-readers.

“De vraag naar netwerkscanners neemt toe”, zegt Mike Nelson, vicepresident van PFU Imaging Solutions Europe Ltd, dochteronderneming van Fujitsu. “De Fujitsu N7100 bouwt voort op het succes en het bewezen concept van de N1800 en biedt mooie verbeteringen voor zowel bedrijven van allerlei omvang als overheidsinstellingen.”

“Met slechts één druk op de taakknop kunnen gebruikers data met één handeling scannen, bewaren en versturen, zonder dat ze een computer nodig hebben. En met de enorm verbeterde verwerkingssnelheid van de N7100 vermijden ze onnodige wachttijden”, zegt Klaus Schulz, manager productmarketing EMEA bij PFU Imaging Solutions Europe Ltd.

Beveiliging voorop

Omdat de scanner wordt gedeeld in een werkgroepomgeving met meerdere medewerkers biedt de N7100 beveiligingsopties als loginauthenticatie, versleuteling, automatisch verwijderen van tijdelijke documentgegevens en veilige initialisatie die geen spoor van oude gebruikersdata achterlaat.

De netwerkscanner wordt geleverd met Network Scanner Admin-software en Scanner Central Admin Console voor centraal beheer. Hiermee hebben beheerders toegang tot individuele netwerkscanners en kunnen ze verbinding maken met een Central Admin Server om alle N7100-scanners in het netwerk tegelijkertijd te configureren en beheren.

De scanner is vanaf april 2015 verkrijgbaar bij Fujitsu-verkooppartners. De verkoopadviesprijs is 1.650 € (1.249 £, 2.149 $) exclusief btw.

Rate this post

Print Friendly