Den Bosch, 4 februari 2015 – Canon Europe, marktleider in imaging solutions, breidt vandaag haar print portfolio uit met drie compacte en veelzijdige A4 kleuren-MFP’s (Multifunctional Printers), de imageRUNNER C1225iF, imageRUNNER C1325iF en de imageRUNNER C1335iF.

“Wij zijn heel blij met deze veelzijdige systemen voor kleine kantoren en werkgroepen. Ze leveren naast de perfecte combinatie van ‘next generation’-technologie en prestaties ook de gerenommeerde betrouwbaarheid en kwaliteit van Canon. Canon biedt nu een van de meest uitgebreide print portfolio’s op de markt om volledig aan te sluiten bij wensen in de kantooromgeving,” zegt Francis Thornhill, European & UK Product Marketing Manager bij Canon Europe product marketing manager bij Canon Europe.

Kosteneffectief

De nieuwe systemen zijn rijk aan functies en mogelijkheden en bieden ondernemingen waar voor hun geld. Naast functies als snel printen in kleur, kopiëren, scannen, faxen en scan&send, zijn de MFP’s ook uitgerust met een nieuw 8,9 cm kleuren ‘touch and swipe’ display en bieden ze standaard ondersteuning van Adobe® PostScript 3TM.

Dankzij de printengine-technologie die ook in de succesvolle imageRUNNER ADVANCE C250/350-serie wordt toegepast, bieden deze nieuwe systemen kosteneffectief printen in kleur. Dit is de eerste keer dat Canon in de A4 kleuren imageRUNNER-productlijn separate toner- en drumtechnologie toepast om verspilling te minimaliseren en bij het printen een hogere efficiency te bereiken.

De imageRUNNER C1300-serie is ontworpen voor dynamische, kleine werkgroepen en kantoren met een printvolume van 1.000 tot 6.000 pagina’s per maand en ondersteunt ‘click’-servicecontracten. Daarmee biedt dit model een aantoonbaar lagere TCO dan de voorganger, de imageRUNNER C1028-serie.

De imageRUNNER C1225iF is ontworpen voor lagere printvolumes van 1.000 pagina’s of minder per maand. De geleverde configuratie biedt naast een eenvoudige installatie ook kosteneffectieve prestaties en wordt standaard geleverd met voor maximaal 12 maanden kleurentoner[i].

Indrukwekkende prestaties bij verwerken en printen van documenten

De nieuwe systemen zijn specifiek afgestemd op het produceren van hoge kwaliteit kleurenprints. Nieuw en exclusief voor deze imageRUNNER-modellen is Canon’s V2 Vivid and Vibrant-technologie. Deze technologie stelt de MFP’s in staat kleurendocumenten met een professionele uitstraling te produceren die ondernemingen helpen zich te onderscheiden van hun concurrenten.

Met een robuust ontwerp voor een maandelijkse capaciteit van maximaal 50.000 pagina’s produceren de nieuwe modellen kleurenprints met een indrukwekkend hoge kwaliteit. De imageRUNNER C1225iF en C1325iF halen snelheden tot 25 ppm en de imageRUNNER C1335iF produceert prints met een snelheid van maximaal 35 ppm.

De nieuwe printers zijn ook de eerste imageRUNNER-modellen met ondersteuning van Mopria, de mobiele printstandaard en worden geleverd met uitgebreide connectiviteitsopties om mobiel werken mogelijk te maken. Zoals met de ondersteuning van AirPrint™, printen en scannen vanaf USB-sticks en Canon’s eigen apps voor mobiel printen en scannen. Daarnaast zorgt de mogelijkheid van rechtstreeks scannen naar een reeks bestemmingen met keuze uit diverse bestandsindelingen, waaronder compacte en doorzoekbare PDF-bestanden, bij scanactiviteiten voor efficiënte workflows.

Vertrouwelijke informatie is veilig

Om organisaties te helpen de kans op print gerelateerde gegevenslekken te verkleinen, zijn de nieuwe modellen ook standaard uitgevoerd met native secure printing, iPSec, Afdeling-ID en geautoriseerd verzenden. De optie om PDF-documenten te versleutelen is eveneens toegevoegd om gescande gegevens extra te beveiligen. Voor grotere printerparken en ondernemingen biedt de imageRUNNER C1300-serie embedded compatibiliteit met uniFLOW, de toonaangevende oplossing voor beheer van print- en scanactiviteiten, en daarmee zowel My Print Anywhere- beveiliging als ondersteuning van een kaartlezer.

Efficiënt in beheer en controle

Voor het eerst biedt een imageRUNNER-serie de verbeterde beheermogelijkheden van Canon’s imageRUNNER ADVANCE platform, zodat de systemen zeer geschikt zijn voor toepassing in printerparken. De imageRUNNER C1300-serie biedt batch configuratie en firmware updatemogelijkheden op afstand, service op afstand voor het beheren en bestellen van toner, diagnose en meterstandregistratie op afstand, zodat de backoffice minder wordt belast. De imageRUNNER C13000-serie is compatibel met de uniFLOW-beheersoftware en maakt het mogelijk om het gehele printerpark centraal te beheren, inclusief het aanpassen, toewijzen en controleren van printkosten.

Voor de drie nieuwe modellen geldt dat de verbeterde ondersteuning van een reeks aan IT-industriestandaards voor een naadloze integratie met bestaande IT-omgevingen zorgt, terwijl de functie Afdeling-ID ook kleinere kantoren in staat stelt kosten te bewaken door het printen in kleur te beperken tot daarvoor geautoriseerde medewerkers

Toonaangevende milieuprestaties

De nieuwste Canon MFP-printers zijn Energy Star gecertificeerd en hebben toonaangevende TEC-waarden met in de sluimermodus een energieverbruik van minder dan een watt. De on-demand fixeertechnologie van Canon zorgt dat de MFPs snel vanuit de sluimermodus beschikbaar zijn, zodat ze de optimale combinatie van productiviteit en energiezuinige prestaties bieden.

De imageRUNNER C1225iF, C1325iF en C1335iF zijn vanaf maart 2015 in heel Europa verkrijgbaar.

Rate this post

Print Friendly