Amsterdam, 29 januari 2015 – ‘Let documents flow’ is de slogan van Konica Minolta voor CEBIT 2015, gehouden van 16-20 maart in Hannover. Tijdens de CEBIT Press Preview heeft de marktleider in consultancy, implementatie en beheer van print- en documentoplossingen in het tijdperk van IT- en documentprocessen geïllustreerd hoe de onderneming zichzelf zal presenteren tijdens CEBIT. Dit zal gebeuren in hal 3, waar de focus van de stand ligt op ECM en input-/output-oplossingen (stand D36). Na negen jaren als co-exposant aan deze beurs te hebben deelgenomen, was de succesvolle re-launch van CEBIT, als een gespecialiseerde beurs die zich exclusief richt op zakelijke klanten, voor Konica Minolta voldoende aanleiding om opnieuw aan CEBIT deel te nemen met een eigen beursstand.

Ongestructureerde documentprocessen hebben een aanzienlijke negatieve impact op de business en uiteindelijk kost dit bedrijven onnodig veel tijd en geld. Schattingen geven aan dat kenniswerkers tot 50 procent van hun tijd besteden aan het zoeken naar specifieke content. Echter, meer dan een half uur zoeken naar bepaalde informatie staat gelijk aan het volledig kwijtraken van het document, omdat de arbeidskosten die komen kijken bij het zoeken naar een document zwaarder wegen dan diens gemiddelde waarde. Onderzoeken tonen aan dat 7,5 procent van corporate documenten ieder jaar verdwijnt, wat betekent dat 1 op de 14 verloren gaat.

Om hun documentmanagementprocessen te verbeteren, vertrouwen ondernemingen van iedere grootte en uit alle industriële sectoren op Enterprise Content Management (ECM)-systemen als onderdeel van Managed Content Services (MCS). Deze ondernemingen willen af van hun papieren workflows en verplichten digitale bedrijfsprocessen. Zo streven ze een hogere efficiency en mobiele toegang op iedere werkplek na.

“We zijn ons ervan bewust dat veel ondernemingen nog steeds flinke belemmeringen zien als ze deze weg van digitalisering inslaan. Daarnaast zijn de kosten van printen slechts één onderdeel van de totale document managementkosten. Konica Minolta helpt bedrijven bij het nastreven van een ‘print-less-strategie’ door operationele kosten te reduceren en op een zo efficiënt mogelijke manier toegang tot informatie te bieden. We helpen onze klanten bij het identificeren van hun kostenposten en we kwantificeren deze kosten, reduceren ze en beheren ze op een efficiënte manier”, aldus Olaf Lorenz, General Manager International Marketing Division, Konica Minolta Business Solutions Europe. “We weten dat er een enorme efficiëntiewinst te behalen valt door het verbeteren van documentbeheer binnen een onderneming. Dit voordeel kan worden behaald zonder een aanzienlijke kapitaaluitgave. Daarom zijn dergelijke oplossingen met name interessant voor het MKB.”

De eerste stap is het begrijpen van de bedrijfsprocessen van de klant wat betreft documentmanagement. De volgende is het implementeren van de verbeterde processen, software en hardware. Als dat allemaal is gebeurd, helpt Konica Minolta de klant bij het laten draaien van zijn infrastructuur en bij zijn updates wanneer nodig.

Konica Minolta’s MCS is afgestemd op de individuele, digitale workflows van klanten die nastreven om hun operationele efficiency te verbeteren. In zijn MCS-programma richt Konica Minolta zich op een omzet van 100 miljoen dollar wereldwijd in de komende drie jaren. In 2014 erkende Gartner Konica Minolta als leider op het gebied van MCS.

“De Konica Minolta-aanpak houdt rekening met het volledige documentmanagementproces. Dit is onze specifieke expertise, die we de afgelopen tien jaar hebben opgebouwd. En dit is de reden dat we nu onze betrokkenheid op het gebied van MCS/ECM vergroten”, legt Olaf Lorenz uit. Met de focus op ECM en input-/output-oplossingen in hal 3, wordt bezoekers bekwaam advies geboden en een volledig overzicht van efficiënte en veilige document- en printmanagementoplossingen.

Rate this post

Print Friendly