’s-Hertogenbosch, 30 januari 2015 – Ricoh heeft de ‘Prime’ status voor duurzaamheid ontvangen van het Duitse Oekom Research AG. Ook werd Ricoh opgenomen in de Silver Class van het RobecoSAM Sustainability Yearbook 2015. Recent werd al bekend dat Ricoh voor de elfde achtereenvolgende keer in de FTSE4Good Index Series is opgenomen, de index van de FTSE Group voor maatschappelijk verantwoord investeren.

Oekom Research is een van ’s werelds toonaangevende ratingbureaus op het gebied van duurzaam beleggen en waardeert Ricoh met name om haar uitgebreide richtlijnen voor hergebruik van producten en recycling, de ontwikkeling en introductie van energiezuinige producten en verbeterde prestaties op het vlak van productherstel, hergebruik en recycling.

Van RobecoSAM ontving Ricoh de hoogste onderscheiding in de sector voor de categorie Innovation management (inclusief R&D) binnen de sectie ‘Economie’ en de categorie Aantrekken en behoud van talent binnen de sectie ‘Sociaal’. Daarmee verbeterde Ricoh haar positie van ‘Bronze Class’ vorig jaar naar ‘Silver Class’ dit jaar.
Ieder jaar beoordeelt RobecoSAM de duurzaamheid van ongeveer 3.000 grote bedrijven wereldwijd op het gebied van economie, milieu en maatschappij. Daarmee onderscheidt RobecoSAM organisaties die buitengewone inspanningen leveren op het gebied van duurzaamheid.

Vanuit een overtuiging die al bij de oprichting van het bedrijf in 1936 geformuleerd werd, en om in te spelen op de toegenomen verwachtingen rondom een duurzame samenleving, heeft Ricoh ambitieuze doelstellingen voor de middellange termijn gesteld. Door vele initiatieven waarbij de aspecten people, planet en profit samenkomen, werkt Ricoh aan een duurzamere wereld.

Rate this post

Print Friendly