Noordwijk, 27 januari 2015 – De software van Decos, innovatiehuis voor digitalisering, voldoet volgens het Kwaliteitsinstituut Nederlandse Gemeenten (KING) aan de KING-standaard Zaak- en Documentservices 1.0. Dat blijkt uit een audit die KING heeft uitgevoerd op de JOIN Zaak&Document suite van Decos. Decos is daarmee de eerste leverancier in de Nederlandse markt die compliant is met deze standaard, voor zowel zijn zaaksysteem als zijn documentmanagementsysteem.

Zaak- en Documentservices 1.0 is een standaard van KING voor het koppelen van zaak- en documentmanagementsystemen en beschrijft hoe deze systemen documenten en zaken dienen uit te wisselen met andere applicaties. Door aan de standaard te voldoen, verzekeren leveranciers zich ervan dat hun software snel en eenvoudig uitgerold kan worden binnen de ICT-architectuur van overheidsinstellingen.

Decos heeft zich als leverancier van het zaak- en documentmanagementsysteem JOIN verbonden aan de KING-afspraken. Volgens KING voldoet Decos volledig aan de Zaak- en Documentservices 1.0 standaard. De JOIN-suite ondersteunt daarbij zowel de standaard voor zaaksystemen als de standaard voor documentmanagementsystemen. Decos is de eerste en enige leverancier die deze mate van ondersteuning biedt.

“Decos is een voorstander van open standaarden en kan hierdoor eenvoudig koppelen met andere applicaties”, aldus Ernst-Jan Visser, productmanager van Decos. “Er zijn al koppelingen beschikbaar met een groot aantal applicaties van leveranciers als Roxit, Centric, PinkRoccade, Stratech, Stadsbeheer, Rem Automatiseringen, Horlings & Eerbeek en Lost Lemon.”

Catalogus

KING heeft een softwarecatalogus beschikbaar gesteld waarin leveranciers kunnen aangeven welke applicaties zij leveren en welke componenten van de architectuur daarmee worden ingevuld. Leveranciers houden er bovendien bij welke standaarden worden gevolgd en welke getest zijn in het StUF-testplatform (een testplatform voor de universele StUF-berichtenstandaard). Decos heeft het testrapport voor Zaak- en Documentservices 1.0 hier ook beschikbaar gesteld.

Rate this post

Print Friendly