Na de succesvolle introductie van de documentgenerator xential bij gemeenten is xential nu ook in de markt van waterschappen gedoken. Meerdere waterschappen hebben hun processen geoptimaliseerd met de web gebaseerde documentgenerator xential.

Het in Boxtel gevestigde Waterschap de Dommel is een van de waterschappen waar xential de werkwijze voor de medewerkers drastisch heeft vereenvoudigd. Bij het waterschap zijn de medewerkers dagelijks in de weer voor een natuurlijke en duurzame leefomgeving waar mensen graag wonen en ondernemers zich graag vestigen. Hierbij worden dagelijks vele documenten opgesteld en gearchiveerd. Xential helpt de medewerkers door de intuïtieve integratie van de sjablonen met het zaaksysteem van Decos en maakt het nieuwe werken mogelijk. De medewerkers van het waterschap gebruiken de web gebaseerde documentgenerator voor het eenduidig opstellen van documenten, waardoor deze sneller en eenvoudiger worden gemaakt en automatisch aan het digitale dossier worden toegevoegd.

Xential past bij Het Nieuwe Werken in organisaties zoals waterschappen. Aan het woord is Hein Elemans, een van de leidinggevenden bij het waterschap. “Als je medewerkers overal en altijd moeten kunnen werken, dan moeten de gegevens ook overal en altijd beschikbaar zijn.” Goede dossiervorming is ook van juridisch belang. “Daarin hebben we ook een reuzenstap gezet met xential.” Door de sjablonen te combineren met de elektronische handtekening zijn veel papieren niet meer nodig. “We hebben een rituele verbranding van overbodig geworden papierwerk georganiseerd” zegt Hein Elemans lachend.

Bij xential zijn ze erg blij met Waterschap de Dommel. “We zijn al jaren actief in de gemeentelijke markt en hebben daarin een flink aandeel veroverd”, zegt Ruud Vos, directeur bij xential. “Het is goed om te zien dat xential ook in andere marktsegmenten aanslaat. We zien dat onze software ook de processen bij waterschappen vereenvoudigd. De komende tijd zullen we ongetwijfeld meer van deze organisaties helpen met het stroomlijnen van de dagelijkse werkzaamheden”.

Xential is een volledig web gebaseerde documentgenerator. Gebruikers worden op intuïtieve wijze door het document geleid met behulp van een live previewscherm. Xential kan eenvoudig worden aangestuurd door applicaties van derden en is eenvoudig te integreren met archiveringssoftware voor automatische archivering van de gemaakte documenten.

Rate this post

Print Friendly