Delft, 28 januari 2015 – Samsung heeft tijdens de uitreiking van de Buyers Laboratory (BLI) Winter Awards 2015 voor het tweede achtereenvolgende jaar een belangrijke prijs voor innovatieve zakelijke printers gewonnen. De Monochrome Printer/MFP Line of the Year en vijf andere awards voor ‘Outstanding Achievement’ zijn een bekroning op de printinnovaties van Samsung.

De monochrome en multifunctionele printers (MFP’s) van Samsung zijn door de jury van BLI geprezen vanwege de krachtige prestaties, energiezuinigheid, milieuvriendelijkheid en gebruiksvriendelijke ontwerpen. Daarom mag Samsung de prestigieuze Monochrome Printer/MFP Line of the Year Award in ontvangst nemen.

“Wij zijn vereerd dat de BLI onze innovatieve producten voor consumenten en zakelijke klanten met een aantal prijzen heeft erkend”, reageert Erik Swart, Director B2B van Samsung Nederland. “Samsung werkt onophoudelijk aan de ontwikkeling van printoplossingen die niet alleen de productiviteit en efficiency verhogen, maar die ook binnen het bereik van consumenten liggen.”

Kwaliteit en prestaties
Naast de award voor de hele lijn monochrome printers en MFP’s, won Samsung met de ProXpress C2620DW ook de prijs voor ‘Outstanding A4 Color Printer’ in de categorie Small to Mid-size Workgroups (MKB). De ProXpress 2670FW won die prijs in de categorie voor MFP’s. Daarnaast werd aan Samsung ook de award voor ‘Outstanding A4 Monochrome MFP for Large Workgroups’ toegekend vanwege de kwaliteit en prestaties van de MultiXpress M5370LX.

Touchscreen
BLI weet de printers van Samsung te waarderen vanwege de touchbediening, de goede prestaties en de lage kosten. “De MX5370 van Samsung is een van de eerste MFP’s op de markt die tablet-technologie gebruikt om een apparaat te maken dat flexibel en naar wens instelbaar is”, verklaart Marlene Orr, senior analist Printers/A4 MFP’s bij BLI. “Als je dat optelt bij de goede prestaties en de lage kosten voor consumenten en veeleisende zakelijke klanten, dan verdien je een prijs.”

Grootzakelijke markt
Ook in de grootzakelijke markt viel Samsung in de prijzen. De MultiXpress X4300 werd bekroond met een prijs in de categorie ‘Outstanding 21 to 30 ppm A3 Color MFP’s’. “Deze printer viel niet alleen op vanwege zijn hoge betrouwbaarheid, maar ook vanwege de goede kwaliteit van de kleurenprints”, vertelt George Mikolay, senior product editor A3 Copiers/MFP’s bij BLI.

Energiezuinig
Tot slot kreeg de Samsung Xpress M2885FW, een award voor ‘Outstanding Achievement’ in de categorie Energy Efficiency. Volgens de jury toonde deze aan dat de innovatieve producten van Samsung zowel krachtig als kostenefficiënt zijn. “Het is uitzonderlijk dat we printers zien die slechts 48 procent van de energie verbruiken ten opzichte van de andere printers die we bij BLI testen”, zegt Lisa Reider, senior product editor Scanners and Environmental bij BLI. “Het is geen verrassing dat Samsung deze prijs wint, want het bedrijf won in vorige seizoenen al vijf keer een award voor energiezuinigheid.”

De Buyers Laboratory is een wereldwijde en onafhankelijke organisatie die hardware en software op het gebied van printen en scannen evalueert.

Rate this post

Print Friendly