Houten, 20 januari 2015 – Sharp voegt twee nieuwe A3-zwart-witprinters toe aan haar assortiment multifunctionele printers (MFP), de MX-M754N en de MX-M654N met afdruksnelheden van 75 en 65 pagina’s per minuut. De high performance printers zijn speciaal ontworpen om snel te kunnen printen, kopiëren en scannen en zijn geschikt voor diverse papierformaten. Daarnaast beschikken de printers over een groot aantal geavanceerde afwerkingsopties.

Met de introductie van deze printers versterkt Sharp haar positie in het segment van gebruiksvriendelijke MFP’s. Marco van Vliet, Product Marketing Manager Document Solutions van Sharp Electronics Benelux bv: “De MX-M754N en MX-M654N zijn voorzien van hetzelfde 10,1 inch LCD-bedieningspaneel als onze andere A3-MFP’s. Om het gebruiksgemak nog verder te vergroten kunnen de nieuwe MFP’s door middel van het Sharp OSA-softwareplatform moeiteloos gekoppeld worden aan bestaande bedrijfsapplicaties van de klant. Zo kan iedere printer ingezet worden als een op maat gemaakte MFP voor ieder type workflow.”

Bedienen gaat heel eenvoudig via het kantelbare 10,1 inch kleuren multi-touchscreen. De MFP’s beschikken bovendien over een optioneel, uitschuifbaar toetsenbord voor snelle en eenvoudige gegevensinvoer.

Hoogwaardige afwerking

De printers zijn geschikt voor een groot aantal soorten drukwerk en beschikken over een uitgebreide reeks aan afwerkingsopties. Zo kunnen de printers optioneel worden voorzien van een 4.000 vel finisher en zijn ze geschikt voor zadelhechten, nieten (50 of 100 vel), perforeren, diverse manieren van vouwen, trimmen, invoegen van kaften, ontkrullen en materiaal tot 300 g/m². Hierdoor kunnen bedrijven de MX-M754N en de MX-M654N gebruiken om hun eigen drukwerk te produceren zoals brochures, direct marketing-materiaal en gebruikshandleidingen. Ook kan met de printers foldermateriaal voor direct mailing-enveloppen gevouwen worden door de optionele vouweenheid.

Veilig werken in de cloud

Bedrijven kunnen dankzij de nieuwe MFP’s meer uit hun cloud-oplossing halen. Via het OSA-softwareplatform bieden de printers toegang tot cloud-toepassingen zoals Sharp Cloud Portal Office (Sharps platform voor teamwork en –opslag) en de mogelijkheid om op afstand printopdrachten te versturen.

De MFP’s zijn geschikt voor het verwerken van vertrouwelijke informatie. De printers voldoen aan uitgebreide veiligheidsnormen en beschikken over diverse veiligheidsfuncties. Opgeslagen gegevens op de interne harde schijf worden automatisch beveiligd en gevoelige informatie is afgeschermd. Wanneer de schijf wordt vervangen, zorgt de overschrijffunctie ervoor dat alle gegevens permanent verwijderd worden.

De MFP’s blokkeren automatisch onbekende apparaten op basis van hun IP/MAC-adres, zodat ze geen ongeautoriseerde toegang tot het bedrijfsnetwerk krijgen. Voor veilige netwerkcommunicatie wordt SSL en IPsec toegepast. Met de Document Control-functie worden documenten van een watermerk voorzien en dankzij de authenticatie-optie wordt het printen van vertrouwelijke documenten uitgesteld, zodat ze niet onbewaakt bij de printer liggen.

Energie- en kostenbesparing

Beide printers sluiten aan op de behoefte van veel bedrijven om energiezuinig en kostenbesparend te werken. Ze zijn Energy Star-gecertificeerd en hebben een opvallend lage Total Energy Consumption-waarde (TEC). De Eco Recommendation-functie adviseert voor aanvang van het printen welke printinstellingen milieuvriendelijk zijn, terwijl een aantal energiebesparende maatregelen automatisch doorloopt op de achtergrond dankzij de Eco Save-stand. De MFP’s zijn bovendien voorzien van een Power Save- en een Auto Power Shut Off-functie, waarmee de printers in de slaapstand gaan wanneer ze voor een bepaalde tijd niet gebruikt worden. Dankzij Power On/Off Scheduling schakelen de apparaten automatisch in en uit, bijvoorbeeld op het moment dat medewerkers ’s ochtends op kantoor aankomen.

Rate this post

Print Friendly