Cambridge, 21 januari 2015 – Vandaag brengen ingenieurs van Collabora voor de eerste keer LibreOffice voor Android uit, en dit in een samenwerking met Nou&Off. De LibreOffice Viewer voor Android (Bèta) is beschikbaar in app stores, en markeert de start van een nieuwe serie producten voor de mobiele markt. Dit is het resultaat van maanden werken samen met SMOOSE B.V.. Er zijn wekelijkse releases gepland voor nieuwe functies en verbeteringen.

“Vrijheid van Keuze is een basiswaarde in onze aanpak”, zegt Niels Spanjers, klantmanager bij SMOOSE B.V., “Het is een belangrijk onderdeel van het bieden van die vrijheid aan onze klanten en het hele ecosysteem, dat er een goede Open Document Format viewer op Android is. Het is een deel van onze mobiele strategie.”

De opensource-app voor mobiele telefoons en tablets opent documenten, spreadsheets, en eenvoudige presentaties in het Open Document en Microsoft Office formaat. Ondersteuning voor complexere presentaties en veel aanvullende functies zijn gepland voor toekomstige uitgaven.

“’s Werelds populairste opensource-office hoort op ’s werelds populairste mobiele platform” zegt Michael Meeks, Vice President van Collabora Productivity. “Door LibreOffice op Android te realiseren, heeft Collabora modern gereedschap voor productiviteit naar één miljard mobiele gebruikers gebracht en is een nieuwe mobiele markt betreden.”

LibreOffice op Android was niet mogelijk geweest zonder het basiswerk van de rest van de LibreOffice gemeenschap en veel anderen die hebben bijgedragen aan het succes. SUSE heeft gezorgd voor een goede basis voor cross-platform ondersteuning, er zijn Google Summer of Code bijdragen van Andrzej Hunt en Ian Billet, aangevuld door Igalia S.L., en ook nog kern-bestanddelen van de Mozilla Corporation.

 

LibreOffice Viewer Bèta is gratis beschikbaar in de Google Play store op de volgende URL:

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.collabora.libreoffice

Rate this post

Print Friendly