3D printers zijn aan een opmars bezig. Steeds meer bedrijven overwegen 3D printers te gaan inzetten binnen hun processen. De onderwijssectoren spelen hierop in deze nieuwe technologie en de daarbij veranderende productiemogelijkheden op te nemen binnen het opleisingsprogramma. Printer leverancier Ricoh heeft daarom haar portfolio uitbebreid met Leapfrog 3D printers.

Hieronder het persbericht van Ricoh

Ricoh werkt samen met Leapfrog 3D Printers 

’s-Hertogenbosch, 21 januari 2015 – Ricoh kondigt een nieuw samenwerkingsverband met Leapfrog 3D Printers aan. Door deze samenwerking wordt Ricoh vanaf januari 2015 in Europa officieel reseller van de bekroonde Leapfrog Creatr HS 3D-printer en van andere Leapfrog modellen. Ricoh biedt klanten daarbij een compleet pakket aan support rondom Leapfrog 3D-printers. Het samenwerkingsverband is aanvankelijk beschikbaar voor klanten in Nederland, België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk en zal in de loop van 2015 verder binnen Europa worden uitgerold.

Ricoh en Leapfrog 3D Printers richten zich in eerste instantie op de onderwijssector. Beide organisaties kennen de onderwijssector goed, waar veel scholen, onderwijsinstellingen en universiteiten 3D-printers gebruiken om bijvoorbeeld STEM-vakken (science, technology, engineering en mathematics) en onderwijs op het gebied van productdesign te verrijken. Leapfrog 3D Printers levert al lespakketten, terwijl Ricoh op maat gesneden oplossingen biedt voor het installeren en beheren van printactiviteiten, virtueel samenwerken, training en support. Naast de onderwijssector, volgen in de loop van de tijd de engineering- en productiesector.

De samenwerking is een verlengstuk van de wereldwijde aankondiging van Ricoh Company Ltd. in september 2014 over nieuwe additive manufacturing activiteiten en een bredere strategie op het gebied van 3D-printen. De opening van twee Ricoh ‘Rapid Fab’-faciliteiten in Japan waarbij 3D-printdiensten worden aangeboden en de R&D-activiteiten op het gebied van 3D-printtechnologieën en –toepassingen zijn hiervan een voorbeeld.

De uitbreiding van activiteiten op het gebied van 3D-printen is een natuurlijke ontwikkeling. Ricoh ontwikkelt en produceert reeds 3D-printkoppen en treedt op als OEM voor een aantal fabrikanten van 3D-printers. Daarnaast beschikt Ricoh over diverse technologieën voor het maken van prototypes en modellen en heeft ze twintig jaar ervaring in het gebruik van 3D-printers voor de eigen productontwerpen.

Jean Paul Schriek, Senior Product Marketeer bij Ricoh Nederland: “Nu de mogelijkheden van 3D-printing toenemen, bekijken organisaties welke rol deze potentieel baanbrekende technologie kan spelen in hun organisaties. Onze samenwerking met Leapfrog 3D Printers combineert de bekroonde serie 3D-printers van Leapfrog met de kracht van Ricoh in de onderwijssector. We bieden een compleet portfolio aan diensten, waaronder IT, advies, installatie, training en ondersteuning, om klanten in het onderwijs te helpen 3D-printtechnologie toe te passen in hun organisatie. De samenwerking onderstreept Ricoh’s volgende stap in de ontwikkeling van 3D-printactiviteiten in Europa. We blijven onze producten en diensten dan ook verder ontwikkelen om in te spelen op de groeiende vraag naar 3D-printen.”

Mathijs Kossen, CEO van Leapfrog 3D Printers: “Ricoh deelt onze missie om bedrijven en scholen echte toegevoegde waarde te bieden met een combinatie van de juiste tools en diensten. Naast hoogwaardige 3D-printers leveren we klanten ook complete oplossingen, die op maat gemaakte hardware, software en materialen voor 3D-printen combineren met leerplatformen voor verschillende gebruikersgroepen. Ik ben blij dat Ricoh deze mix nu verrijkt met hun hoogstaande diensten voor support en training.”

Ricoh heeft veel ervaring in het samenwerken met onderwijsinstanties. Samenwerkingen zijn daarbij gericht op het beschikbaar maken van informatie –print dan wel digitaal- op het juiste moment en in de juiste vorm, zodat onderwijsorganisaties ondersteund worden bij modernisering en het vergroten van hun efficiency. Dit wordt gedaan door het bieden van diverse diensten, waaronder ondersteuning van strategieën op het gebied van mobility, het printen van lesmaterialen en het faciliteren van onderwijs op afstand. Ondersteuning in change management wordt ingezet om nieuwe werkwijzen en technologieën in organisaties te embedden. Door het bieden van hoogwaardige faciliteiten en diensten voor studenten en medewerkers, worden onderwijsinstellingen in staat gesteld om nieuwe studenten en fondsen aan te trekken.

Ricoh en Leapfrog 3D Printers zijn aanwezig op de Bett show in Excel, Londen, welke van 21-24 januari 2015 plaatsvindt. Op stand E91 presenteren ze hun samenwerkingsverband en de mogelijkheden voor organisaties.

Rate this post

Print Friendly