Woerden, 12 januari 2015 – Xtandit, de grootste concessionair van Xerox, heeft bij Crédit Agricole Consumer Finance Nederland B.V. (CA-CF), specialist consumptief krediet in Nederland, het printerpark opnieuw ingericht met behulp van Managed Print Services (XMS). Op basis hiervan heeft CA-CF samen met Xtandit een printbeleid opgesteld en een overstap van 80 cartridge printers naar 30 solid inkt ColorQubes gerealiseerd.

CA-CF heeft te maken met grote documentstromen, zowel intern als extern. Om slimmer te kunnen printen en kostenreductie te realiseren zochten zij naar een oplossing die de printfaciliteiten verbeterde. De overstap naar ColorQubes heeft de organisatie veel opgeleverd. De printkosten zijn met 50% afgenomen en de voorraadkast van printsupplies is van 6 m2 naar 1m2 gegaan. Ook hoeft de organisatie niet langer om te kijken naar printsupport dankzij XMS, dat is gebaseerd op de Xerox Partner Print Services (XPPS). Dit heeft onder andere geresulteerd in meer tijdwinst en minder storingen.

Geert Jan van Baest, ICT Manager User Support bij CA-CF: “Xtandit heeft veel toegevoegde waarde voor ons. Wij zijn volledig ontzorgd op het beheer, waardoor er veel tijd overblijft om andere dingen te doen. Voorheen hadden we vier man die 80 printers in de gaten hielden, nu hebben we slechts één persoon die een vinger aan de pols houdt. Daarnaast hebben we aansluitend op ons MVO-beleid een mooie vertaalslag weten te maken. De ColorQubes gebruiken geen cartridges, dus kartonnen dozen vol met cartridges zijn niet langer nodig. Tevens zijn het aantal machines verminderd, dus minder energie en minder afval. Daarnaast zijn de ColorQubes zeer milieuvriendelijk.”

Edwin Jongsma, Commercieel Directeur bij Xtandit: “We zijn inmiddels de implementatiefase gepasseerd en werken nog steeds nauw samen met CA-CF. Door middel van een maandelijks overleg helpen wij het printerpark te optimaliseren en mee te denken over de toekomst van de organisatie. Zo hebben we recent de Xerox 560 geïnstalleerd bij de Repro, zodat CA-CF zelf meer kan drukken en minder hoeft uit te besteden. Ook helpen we de organisatie bij de implementatie van Planet Press, een software oplossing die de digitale workflow bevordert en eenvoudig de opmaak van de huisstijl verwerkt in alle documenten. Op deze manier kunnen we CA-CF ondersteunen en helpen succesvol te ondernemen.”

Rate this post

Print Friendly