Patrick Citroen is na een korte uitstap in de verpakkingsindustrie terug in de inkjetprint business als managing director van Amica Systems Europe. Patrick Citroen: ‘Mijn uitdaging wordt de Europese markt voor Amica Systems op te zetten en verder te ontwikkelen’. Amica Systems heeft zich internationaal ontwikkeld als een toonaangevende speler in markten waar inkjettechnologie wordt toegepast. Er werken bij Amica Systems wereldwijd ruim 400 mensen. Amica beschikt over eigen Research en Development en productiefaciliteiten in Beijing. Het hoofdkantoor is gevestigd in de USA met verkoopkantoren voor Azië in Taiwan, voor Zuid Amerika in Brazilië en nu ook in Nederland voor Europa.

Patrick Citroen: ‘In Almere zijn we gestart om de applicaties en oplossingen van Amica Systems in Europa verder uit te rollen. Onze belangrijkste handelsmerken zijn kennis van de inkjettechnologie en de markt. Inkjetprinten groeit in marktaandeel, er komen steeds meer toepassingen voor bijvoorbeeld variabel dataprinten in full color, grootformaat printen en het printen van etiketten in full color UV. Amica beschikt hiervoor over een aantal beproefde standalone systemen, maar is ook in staat inkjetkoppen als een hybride oplossing volledig in bestaande productieprocessen te integreren. Die flexibiliteit maakt de oplossingen van Amica Systems zeer geschikt voor OEM toepassingen. Dat wordt voor de Europese markt een belangrijke focus.’

Over Amica Systems

Amica Systems werd in 1988 door Jim Chang, de huidige directeur / grootaandeelhouder, opgericht. Amica Systems richt zich op het ontwikkelen en produceren van industriële inkjetprint oplossingen. Het hoofdkantoor is gevestigd in Irvine (CA) in de Verenigde Staten. Amica Systems heeft haar eigen Research en Development afdeling en produceert al haar systemen volledig in eigen beheer inclusief alle software oplossingen.In Almere beschikt Amica sinds kort over een eigen vestiging van waaruit de Europese markt wordt bewerkt.

Rate this post

Print Friendly